Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

72 sata bez kompromisa: Misnim slavljem završena volonterska akcija

DSC 0432 CopyU nedjelju 27. rujna, misnim slavljem u kapelici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. kraju je privedena šesta po redu volonterska akcija 72 sata bez kompromisa.

Svetu misu je, uz koncelebraciju ravnatelja NCM-a vlč. Šime Maršića i njihovog pastoralnog suradnika vlč. Damjana Solde, predvodio ravnatelj zeničkog Katoličkog školskog centra Sv. Pavao vlč. Vlatko Rosić.
Na početku je ravnatelj Maršić izrazio dobrodošlicu okupljenim volonterima koji su beskompromisno djelovali u Sarajevu i radost da su to učinili i ove godine, odgovorno, unatoč novonastaloj situaciji.
Vlč. Vlatko je potom napomenuo kako se osim završetka akcije 72 sata bez kompromisa, ovoga dana na razini BK-a BiH obilježava i Svjetski dan sredstava društvenih komunikacija, 54. po redu, te je nazočnim djelatnicima Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije, odnosno Katoličkog tjednika i portala Nedjelja.ba, koji su dio Medijskog tima, uputio čestitke tom prigodom. Uz to je dodao kako se i na ovaj nadnevak prisjećamo i Sv. Vinka Paulskog, također jednog velikog humanitarca, čiji su zagovor zajedno molili.

DSC 0443 CopyNakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, uslijedila je prigodna propovijed. Tako je vlč. Rosić napomenuo da su se, u nekim elementima, čitanja poklopila s onim što su volonteri prethodna 72 sata radili, kako u Sarajevu tako i diljem BiH gdje su se projekti realizirali. „Međutim, ne treba se čovjekova angažiranost svesti samo na projekte i projektne aktivnosti, nego bi upravo ova riječ koju smo čuli trebala prožimati kroz cijeli naš život. I upravo je to, ta evangelizacija (...) da čovjek radeći ono što radi na svoj način evangelizira. Tako vi kada ste tamo volontirali, gdje ste već bili – u trgovačkim centrima ili bilo gdje drugo – niste vi sada govorili tko ste i što ste, ali su ljudi u vama trebali prepoznavati ne samo taj volonterski duh – jer mi volonterizma imamo u našoj državi kroz mnoge ustanove koje senbave humanitarnim radom – nego još jednu dimenziju, a ona je: što nas to pokreće da radimo to što radimo. To je upravo pitanje motivacije koje je jako bitno za čovjeka“, posvijestio je.

DSC 0451 CopyOsvrčući se na prvo čitanje iz knjige proroka Ezekiela naznačio je kako pravednik nije pravednik samo pojmom. Dalje je kazao kako prispodoba o ocu i dvojici sinova koje šalje u vinograd nadopunjuje prvo čitanje. „U njoj je Isus i te kako poentirao i mislio na određene skupine svojih tadašnjih suvremenika, onih poznatih farizeja koji su sebe upravo predstavljali da su pravedni, a bili su malo više licemjerni (...) I Sv. Pavao nam poručuje, u poslanici Filipljanima, da ne bude među nama nikakve nadmenosti, nekih tenzija, nego u miru, dobroti i ljubavi da zajedno funkcioniramo. Mi znamo da to u životu ne ide uvijek tako ali se evo upravo trebamo truditi biti takvi, slušati svoje roditelje koliko je moguće da to bude na dobro i na harmoniju zajednice“, poručio je među ostalim vlč. Vlatko.

Na kraju je vlč. Šimo iskoristio prigodu zahvaliti mladima koju su skladnim pjevanjem i sviranjem animirali misno slavlje, kao i djelatnicima MCVN-a koji su i ove godine pratili volontersku akciju 72 sata bez kompromisa.

DSC 0455 CopyPotom je uslijedio zajednički ručak i fotografiranje.

DSC 0421 CopySpomenimo da su mladi okupljeni u NCM-u prije svete mise imali najprije usmenu evaluaciju, a potom i ispunjavanje anketa, te im je koordinator Josip Milanović uručio simbolične darove.

Medijski tim

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE