Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

72 sata bez kompromisa: Hladno vrijeme i kiša nisu spriječili volontere iz Radunica da realiziraju akciju

72 sata radunice 130Svoju volontersku avanturu, dvadesetak mladih iz Radunica započelo je u petak, 25. rujna kako bi dali svoj doprinos akciji 72 sata bez kompromisa. Hladno vrijeme i kiša nisu spriječili vrijedne volontere, nego su se prihvatili posla kojega je bilo dosta.

Prvi dan akcije su se okušali u stolarskom zanatu. Kako se u župi nalazi dosta udaljenih sela, potrudili su se napraviti drvene putokaze. Isti dan su postavili sve znakove te na njih stavili reflektirajuća svjetla kako bi putnici i prolaznici mogli ih vidjeti i u mraku. Pored putokaza postavili su i kartu župe na kojoj se nalaze nacrtana sva sela i groblja te pored karte slike kapelica. Kartu župe je 2010. godine nacrtao Nikola Badanković u Sarajevu. Ukupno su postavljenje 3 karte. 

72 sata radunice 118Najmlađi volonteri su se potrudili te prelakirali sve klupe ispred Crkve, pokupili lišće u župnom dvorištu, te su, kako župniku ne bi bilo zima, prevezli drva bliže župnoj kući iz dvorišta. A dok župnik loži grijanje – grije se i cijela crkva, jer su nedavno uradili podno grijanje.

Drugi dan skupina volontera uputila se u Cerije kod kapelice sv. Petra. Već treći puta u ovoj akciji nastoje očistiti i oko ove kapelice. Zbog nemogućnosti održavanja i malog broja ljudi koji žive u tom selu, kapelica je bila obrasla živicom i drvećem. Tako su se volonteri potrudili te očistili oko kapelice i popravili ogradu. Želja im je da se i ubuduće kapelica redovno čisti i održava. Druga skupina ostala je u župnom dvorištu s namjerom postavljanja karte župe i ispisa na ceradu plakata koja predstavlja 150 godina postojanja. Ispod župne kuće nalazilo se drveće koje su trebali sasjeći volonteri. Pored svega otišli su i na groblje na Brankovićima te odstranili grane koje su se presavile preko ograde.

72 sata radunice 113Posebnu radost mladi iz Radunica osjetili su kada je i nekoliko mladih, njihovih prijatelja, iz susjednih župa došlo im pomoći i družiti se. I njihov rad dao veliki doprinos njihovom zajedništvu i dobro urađenom poslu.

„Sretni što smo uspjeli odraditi puno korisnog posla, pokazivali smo svoje talente i dobru volju za radom. Nadam se da ćemo i pored akcije 72 h bez kompromisa imati priliku organizirati radne akcije i napraviti još puno posla za župu.“- kazala je Valentina Matijević, voditelja tima volonterske skupine iz Radunice.

72 sata radunice 144U nedjelju su svi sudionici volonterske akcije imali zajedničko druženje i roštilj. Pogledali su slike i video prošlih volonterskih akcija, te u popodnevnim satima zaigrali i nogometa.

Medijski tim 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE