Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Program koji budi najljepše u mladoj osobi

Animatori na radionicama 1U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. od 17. do 19. ožujka održan je treći formativni susret animatora Vrhbosanske nadbiskupije u sklopu programa Formacija animatora – Mladi za mlade koji već devetu godinu realizira NCM. Na trećoj formaciji, koja je okupila 42 mladih iz 11 župa Vrhbosanske nadbiskupije te volontere iz Italije i Njemačke, govorilo se o Vještinama/sposobnostima animatora za rad u skupini. Sudionici su pritom bili podijeljeni u tri male skupine te su pod vodstvom animatora instruktora dobili odgovore na pitanja vezana za tipove osobnosti mladih, male skupine i rad u njima.

Program tijekom trajanja treće formacije animatora započinjao je Euharistijskim slavljem koje je predvodio prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." koji je u svojim prigodnim propovijedima pozvao mlade da budu poput vrela koji uvijek i iznova daje vodu, tako i oni budu uvijek spremni svoje talente i znanje dijeliti s drugima. 

P1100776

Odgovoran posao

Kroz interaktivan rad i radionice došlo se do zaključka kako se mladi svakodnevno susreću s različitim ljudima i zadatak animatora bi upravo bio u svojoj župnoj zajednici sve te različitosti uskladiti na opće zadovoljstvo. Biti animator jako je odgovoran posao koji zahtijeva rad na sebi. Upravo zbog toga, osim edukativnog sadržaja, važan čimbenik animatorstva kao zabavnog i kreativnog poziva su igre i plesovi. Stoga je značajan dio programa treće formacije bio posvećen pitanju pravilnog objašnjavanja igre, tj. plesa.

Prigodu za pokazivanje stečenog znanja i vještina jedni drugima, animatori su dobili drugi dan formacije tijekom Vesele večeri. Tada su se mogli uvjeriti kako ovaj posao podrazumijeva zabavu, ali i da tijekom pripreme i realizacije vježbi i igrica postoje trenuci koji ipak ukazuju na nužnost ozbiljnog pristupa.

Animatori na radionicama 2Predivna avantura

O iskustvu s treće formacije devete generacije animatora za Katolički tjednik govorio je učenik Katoličkog školskog centra Petar Barbarić iz Travnika Hrvoje Ledić. „Zaista sam sretan i Bogu zahvalan što mogu biti dio programa formacije animatora. Čuo sam ranije od svojih prijatelja kako je ovaj program zanimljiv i kako utječe na rast i razvoj mlade osobe. No, ono što sam čuo svakako je puno manje u odnosu na što sam ja doživio kroz tri formacije. Toliko različitih mladih na jednom mjestu, koji imaju jedan cilj – naučiti te primijeniti stečeno znanje. Ovaj program zaista u svakome od nas budi najljepše stvari i od nas stvara bolje ljude, kako prema sebi, tako i prema drugima“, bio je iskren Hrvoje. 

S vjerom i snagom u molitvi i pjesmi, deveta generacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije uistinu ostavlja prostor za vjeru u snagu mladih, kako u njihovim župama tako i u društvu uopće.

Već sljedeći, posljednji formativni susret zakazan je za idući mjesec, kada se polako nazire kraj njihova animatorskog školovanja. Bez sumnje se možemo nadati i radovati da će to zapravo biti tek početak jedne predivne avanture koju im donosi daljni rad s mladima u župama.

Indijanska vecerJosip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE