Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

ReVita: Susret aktivnih članova župnih zajednica iz Sarajeva i Novog Travnika

Revita skauti 1Dana 16. i 17. listopada u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. upriličen je susret aktivnih članova pri župnim zajednicama Sv. Luke Evanđeliste iz Sarajeva i Presvetog Trojstva iz Novog Travnika, pod vodstvom župnika don Ante Ledića.

Susret je održan u okviru projekta Centra za mlade Revitalizacija župnih zajednica (ReVita), koji ima za cilj povezati sve strukture koje djeluju u pastoralu mladih u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, kako bi se zajednice što kvalitetnije izgradile, te da bi se osnažilo naviještanje, slavljenje i služenje Bogu, koje služenjem drugima otkriva puninu kršćanskog života. Također, projektom se želi uspostaviti mreža za sveobuhvatan rad s mladima na svim razinama u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Na samom početku ovog susreta, nazočne je pozdravio vlč. Damjan Soldo, pastoralni suradnik Centra za mlade, dok je u nastavku slijedilo predstavljanje sudionika te upoznavanje s radom i djelovanjem Centra za mlade, kroz različite projektne aktivnosti, koje su predstavili djelatnici Josip Milanović i Marija Puljić. Predviđen je bio i dolazak Marina Miletića, vjeroučitelja iz Rijeke, koji je, zajedno sa skupinom skauta iz ovog mjesta, trebao upoznati sudionike s djelovanjem katoličkih  skauta, te mogućnostima pokretanja ovog načina rada s mladima u nekoliko župa Vrhbosanske nadbniskupije. Međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa, ovaj posjet je odložen.

Revita skauti 2

Kako je većina nazočnih članova, pored angažiranosti u župi, aktivna i u planinarstvu i drugim rekreativnim sportovima, subotnje jutro je posvećeno razgovu s ravnateljem Centra za mlade vlč. dr. Šimom Maršićem i vlč. Damjanom Soldom, o mogućem programu za buduće  katoličke skaute, koji bi na poseban način ponudio mladima priliku za otkrivanje poveznice između vjere i ljubavi prema prirodi. Susret je okončan zajedničkim misnim slavljem, koje je predvodio vlč. Maršić.

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE