Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Novi animatori instruktori Vrhbosanske nadbiskupije

PLITVICEOd 17. do 19. ožujka 2017. godine u pastoralnom centru Marija Majka Crkve na Plitvicama, održana je treća završna specijalizacija animatora instruktora u okviru programa Mladi za mlade, koji realizira Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u suradnji sa Salezijanskom obitelji. Teme susreta su bile dinamika rada u skupinama, animatorski bonton te duhovna dimenzija - konkretna duhovnost animatora instruktora, koji treba polaziti od susreta s Kristom u susret drugima.

Osim što su imali priliku, kroz praktičan rad, stjecati vještine vođenja radionica u malim skupinama, sudionici su imali i formativne radionice koje je predvodio don Mihovil Kurkut, povjerenik za mlade Hrvatske salezijanske provincije. Oslanjajući se na riječ i djelo sv. Ivana don Bosca, don Mihovil je održao predavanje pod nazivom „Preventivni sustav“ te istaknuo da odgajatelj treba uvijek biti na strani mladih – onkakvih kakvi jesu i onakvih kakvi mogu biti te da ih treba usmjeravati ka Isusu, ne trudeći se nametnuti im sakramente, nego ih u slobodi pustiti da sami prepoznaju njihovu snagu.

Također je potaknuo sudionike da uvijek nastoje sačuvati mlado srce i da daju plodove tamo gdje su posađeni, ne sanjajući o drugim mjestima jer bi im se, u protivnom, moglo dogoditi da zanemare vrijednost onoga što trenutno imaju.

Susret je okrunjen nedjeljnom sv. Misom, nakon koje su uslijedile poticajne riječi Barbare Mirković, voditeljice programa „Mladi za mlade“ te dodjela certifikata novim animatorima instruktorima, koje je u ime mons. Mije Gorskog, predsjednika Odbora za mlade HBK, instruktorima uručila Ivana Čogelja, voditeljica Ureda za mlade HBK.

Certifikati koje su instruktori primili predstavljaju mnogo više od samog papira. Oni su trajni podsjetnik na poziv i odgovornost onima koji trebaju biti animatori animatora, odnosno odgojajatelji odgajatelja u svojim biskupijama. Ovim susretom, i Vrhbosanska nadbiskupija je obogaćena novim animatorima instruktorima koji će sudjelovati u provođenju temeljnih formacija animatora koje realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“.

PLITVICE 2Marija Puljić

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE