Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

YouthFluence – formacija voditelja ministranata u Travniku

IMG 20201108 WA0027U okviru novog projekta YouthFluence – uključi se, služi i prati, kojeg provodi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”, održana je formacija voditelja ministranata. Aktivnost je organizirana u prostorijama Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić”, u Travniku, u razdoblju od 06. – 08. studenog 2020. pod vodstvom djelatnika NCM-a Antonia Topalovića i sestre Jelene Jovanović. Skupina od 30 mladih sudjelovala je u bogatom programu kroz koji su imali priliku učiti, družiti se i zajedno raditi na izradi programa za formacije ministranata predviđenih od siječnja 2021.

Jedan od ciljeva ovog projekta je osnažiti sustavni rad s ministrantima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji kroz pastoralne aktivnosti Centra za mlade. Tako su mladi kroz formativne radionice razgovarali o identitetu i ulozi ministranta u liturgijskom slavlju, te osnovim karakteristima komunikacije i rada u grupi, odnosno grupnoj dinamici i ulozi vršnjačkog edukatora.
IMG 20201108 WA0019Osim poučnih radionica važnih za budući rad voditelja ministranata, sudionici ove formacije su imali priliku otići na izlet u Guču Goru, nedaleko od Travnika, gdje su posjetili župu i samostan svetog Franje Asiškog. U samostanu ih je dočekao fra Nikola Kozina koji je s mladima podijelio iskustva rada s ministrantima i djelovanja animatora u župi.
Edukativni susret je završen u nedjelju svetom misom koju je predvodio vlč. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ prilikom koje je istaknuo važnost služenja svakoga od nas, ali i na to kako je prije svega važno otvoriti svoje srce kako bismo bili spremni prihvatiti sve ono dobro koje smo pozvani činiti. Na koncu ovog susreta, sudionici su se složili s idejom da zaštitnik ovog projekta bude Petar Barbarić, čije ime nosi škola u Travniku u kojoj se susret održao. Ovim putem se zahvaljujemo ravnatelju vlč. Željku Mariću na gostoprimstvu.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE