Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana druga edukacija Iuvenes Fructus na temu Podizanje voćnjaka

Druga radionica Iuvenes Fructus 2U sklopu projekta Iuvenes Fructus koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ realizira u suradnji s poduzećem Zorg-In d.o.o. i Srednjom strukovnom školom Orašje, u subotu 18. ožujka u Kornici održana je i druga edukacija za buduće mlade poljoprivrednike. Kao i prošli vikend, i ove subote ponovljeno je predavanje na temu Podizanje voćnjaka, ali ovaj put za drugu skupinu mladih iz Brčkog i Domaljevca.

Program je započeo teoretskim predavanjem prof. Gorane Blažanović o principima sadnje novih voćki, te je nakon kratke pauze nastavljen predavanjem o primjeni istih principa na primjeru jabuke, dopunjeno pregledom najzastupljenijih sorti ovog voća na našim prostorima. U sklopu predavanja održana je i kratka neformalna diskusija gdje su polaznici imali priliku razriješiti eventualne nejasnoće iz predavanja.

Druga radionica Iuvenes Fructus 5Nakon ručka, predavači i polaznici su u primjerenoj opremi edukaciju nastavili u voćnjaku Zorg-In-a, gdje su ih dočekale pripremljene sadnice mladih jabuka i sav potrebni materijal za sadnju. Ovaj put, vremenske prilike su bile povoljne i u skladu s entuzijazmom polaznika, te je voćnjak Zorg-In-a obogaćen s 20 uspješno zasađenih novih stabala jabuke.

Program je završen uz osvježenje i razmjenu iskustava u prostorijama Hrvatskog kulturnog sportskog društva Kornica, uz dogovor za naredni termin edukacije.

Sa sljedećom grupom polaznika družit ćemo se već sljedeće subote, 25. ožujka, kada će polaznici učiti o principima ljetne rezidbe.

Monika Malbašić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE