Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Međunarodni online susret – Od Paname do Lisabona

vatikan online cetvrtakU Vatikanu je, od 18.-21. studenog 2020., održan međunarodni online susret za predstavnike mladih biskupskih konferencija i same mlade koji su se priključili susretu putem platforme Zoom, iz različitih krajeva svijeta. Na susretu koji svake godine organizira Dikasterij za laike, obitelj i život, sudjelovalo je 250 delegata iz cijelog svijeta.

Kroz četiri dana susreta, sudionici su imali priliku razmijeniti ideje, mišljenja, te predstaviti različite inicijative koje mladi pokreću i u kojima sudjeluju širom svijeta. Cilj ovog susreta, prvenstveno, je bio omogućiti priliku za evaluaciju Svjetskog susreta mladih u Panami 2019., koji je pored statističkog prikaza i analize podataka predstavljen i kroz osobne priče i doživljaje hodočasnika iz cijelog svijeta.

Mladi delegati su, podijeljeni u radne grupe, imali priliku razgovarati o logističkim aspektima organizacije nadolazećeg Svjetskog susreta mladih u Portugalu 2023. godine, dati konstruktivne prijedloge i ideje, te predložiti pastoralne aktivnosti koje se mogu organizirati u vremenu koje prethodi susretu u Lisabonu.

Posljednjeg dana susreta, u nedjelju 22.11., sveta misa koju je predslavio papa Franjo prenesena je uživo putem portala Vatican Media Live, nakon čega je upriličena i službena predaja križa kao simbola Svjetskog susreta mladih kojeg su ovog puta mladi iz Paname predali mladima iz Portugala gdje će 2023. biti organiziran sljedeći Svjetski susret mladih.

U međunarodnom online susretu Od Paname do Lisabona, sudjelovala je predstavnica Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Minja Todorović.

Minja Todorović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE