Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana edukacija "Sport u izgradnji mira"

Sport u izgradnji mira 20120 7U razdoblju od 27. do 29. studenog, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je edukacija na temu Sport u izgradnji mira, u okviru međureligijskog projekta za mlade Koračajmo zajedno. Cilj edukacije je bio poučiti sudionike, teorijski i praktično, o sportu kao važnom instrumentu za promicanje suradnje i suživota među mladima u Bosni i Hercegovini.

Na samom početku programa, nazočne je pozdravila djelatnica Centra za mlade i koordinatorica projekta Koračajmo zajedno Marija Puljić te predstavila ideju i temelje na kojima je Centar za mlade započeo realizaciju sportskih programa, kao prilike za susret mladih različitih vjerskih pozadina, razvoj timskog duha i suradnje. U nastavku je uslijedilo predavanje na temu Odgojna vrijednost sporta, koje je održao Mario Tucaković, djelatnik Centra za mlade odgovoran za sportske programe i asistent na projektu Koračajmo zajedno. Tijekom izlaganja, poseban naglasak je stavljen na fair play,  promicanje ljudskih vrijednosti kroz sport te obrazovni potencijal sporta. Također se govorilo o pedagoško – psihološkim elementima sporta, vještinama voditelja te metodama organizacije sportskih igara za djecu i mlade.

Sport u izgradnji mira 20120 10
Drugog dana edukacije, mladi su imali priliku u sportskoj dvorani „Renovabis“ proći kroz niz praktičnih sportskih radionica, tijekom kojih su učili edukativne ciljeve i tehnike izvođenja pojedinih sportskih igara. Subotnje poslijepodne je iskorišteno za posjet Olimpijskom muzeju Grada Sarajeva, u kojemu su sudionici mogli vidjeti dokumentarnu postavku o organizaciji, pripremi i realizaciji Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.
Sport u izgradnji mira 20120 3Nakon nedjeljne sv. mise, na prvu nedjelju došašća, koju je predvodio vlč. dr. Šimo Maršić, uslijedio je blok radionica na temu Timski rad i Samosvjesnost i samopoštovanje, pod vodstvom Sunčice Đukanović, koordinatorice na projektu Koračajmo zajedno. Prva radionica ponudila je priliku mladima da, koristeći se Balbinovim upitnikom samopercepcije, prepoznaju svoje dominantne vještine te vlastitu ulogu u timu. Na koji način reagiraju prilikom timskog rada, sudionici su imali priliku uvidjeti i tijekom praktične vježbe Crtačka bitka.

Sport u izgradnji mira 20120 11Koristeći se stečenim znanjem i vodeći se pravilima za uspješan timski rad, sudionici su, podijeljeni u dva tima, imali zadatak osmisliti sportski program za imaginarnu skupinu mladih. Trodnevni susret okončan je zajedničkim razmišljanjem o važnosti samosvjesnosti i samopoštovanja kao temelja prihvaćanja i poštovanja drugog i drugačijeg, te isticanjem važnosti uvažavanja vrijednosti drugih ljudi.

Sport u izgradnji mira 20120 13
M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE