Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Teambuilding vršnjačkih edukatora projekta "Koračajmo zajedno"

Teambuilding Koracajmo zajedno 20204 U razdoblju od 04. 06. prosinca 2020. godine, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., održan je teambuilding vršnjačkih edukatora međureligijskog projekta za mlade Koračajmo zajedno. Cilj ovog susreta bio je jačanje timskog duha vršnjačkih edukatora koji zajedno rade na realizaciji projektnih aktivnosti za mlade, pod vodstvom koordinatora Sunčice Đukanović, Kenana Hodžića i Marije Puljić.

Na samom početku, vršnjački edukatori su se zajedno osvrnuli na realizirane aktivnosti u protekloj godini te podijelili jedni s drugima vlastita iskustva stečena u radu s mladima kroz projekt Koračajmo zajedno. U nastavku je uslijedila vježba strategije Most, tijekom koje su otkrivali svoje uloge u timu te na koji način funkcioniraju zajedno kao skupina u praktičnom zadatku.

Teambuilding Koračajmo zajedno 20202
Subotnje jutro je iskorišteno za posjet zaštićenom pejsažu Bijambare, u općini Ilijaš, koje je poznato po kompleksu spilja i netaknute prirode. U poslijepodnevnim satima, uslijedila je interaktivna radionica na temu Ljudska prava, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava. Kroz studije slučaja, vršnjački edukatori su, podijeljeni u skupine imali priliku analizirati odabrani primjer iz bosanskohercegovačke stvarnosti te, služeći se dostupnim regulativama, utvrditi je li konačan ishod bio kršenje ljudskih prava, odnosno ograničavanje vjerskih sloboda. Cilj ove radionice, između ostaloga, bio je razvoj vještina argumentiranja, kritičkog mišljenja, diskusije i uvažavanja različitih stavova i mišljenja. Večer je okrunjena zajedničkim gledanjem filma Invictus (2009.).

Teambuilding Koračajmo zajedno 20203
Nakon nedjeljne sv. mise koju je predslavio ravnatelj Centra za mlade vlč. dr. Šimo Maršić, vršnjačka edukatorica Marina Papić predstavila je skupini rezultate svog rada na temu Uloga mladih u poslijeratnoj izgradnji mira u Bosni i Hercegovini, kojim je ove godine magistrirala na Odsjeku za socijalni rad Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, a u koji je ugradila i svoje iskustvo angažmana u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.. U nastavku su, podijeljeni u manje skupine, edukatori imali priliku razgovarati o problemima s kojim se suočavaju u Bosni i Hercegovini kao mlade osobe, svojoj ulozi u državi te otkrivati prilike za vlastiti angažman kako bi prvenstveno svoj život u ovoj zemlji učinili kvalitetnijim, a zatim kako bi i drugim mladim mogli pomoći da pronađu svoje mjesto u ovoj zemlji – što je na koncu i cilj postojanja projekta Koračajmo zajedno. Nadamo se da će vršnjački edukatori, osnaženi ovim susretom, nastaviti aktivno sudjelovati u realizaciji projekta, koji već sedam godina malim koracima doprinosi upoznavanju mladih različitih vjerskih pozadina, nadilaženju predrasuda i stvaranju ljepše sadašnjosti za mlade u Bosni i Hercegovini.

Teambuilding Koračajmo zajedno 20201

M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Ožujak 2024
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE