Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

10. prosinca - Međunarodni dan ljudskih prava

humanrightsdayDana 10. prosinca, obilježava se Međunarodni dan ljudskih prava, dan kada je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 1948. godine. Tada je prvi put u povijesti priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika. Važnost Deklaracije o ljudskim pravima očituje se u navođenju činjenica kako se ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Svaki pojedinac i svaki član društva treba nastojati kroz poučavanje i obrazovanje promicati poštovanje prava i sloboda svih ljudi.

Temeljno ljudsko pravo je pravo na na život gdje Deklaracija navodi kako se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednako vrijedna, te uz osnovna ljudska, navodi i važna ekonomska, socijalna, kulturna, građanska i politička prava.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u okviru svojih aktivnosti te projekata Koračajmo zajedno i Mladi i demokracija je odlučio obilježiti Dan ljudskih prava kroz video podrške u kojemu se želi posvijestiti kolika je važnost poštivanja ljudskih prava, s posebnim naglaskom na pravo vjerskih sloboda. U gore spomenutom dokumentu navodi se kako svaki pojedinac ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; to pravo uključuje slobodu promijeniti svoju vjeru ili vjerovanje i slobodu da se, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, izražava vjera ili vjerovanje učenjem, vršenjem, obredima i održavanjem vjerskih propisa. Na osnovu toga, naši vršnjački edukatori su odlučili poslati video podrške poštivanju ljudskih prava i sloboda, pod nazivom "Mir je naše pravo", koji možete pogledati ovdje.

Mir je nase pravo

Filipa Đuretić

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE