Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održan online sastanak članova MEKT tima

MEKT 12 2020Sastanak MEKT tima koji se tradicionalno održava u prosincu svake godine, u Beču, ove godine je ipak održan putem aplikacije Zoom, s obzirom da su još uvijek na snazi stroge epidemiološke mjere u svim zemljama članicama.

Online susretu, koji je održan 09. prosinca 2020., pridružili su se predstavnici pastorala mladih na nivou biskupskih konferencija Češke, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije, te su razgovarali o situacijama u svojim okruženjima u proteklih pola godine. U većini zemalja članica, mnoge aktivnosti za mlade su prilagođene novim načinima rada s obzirom da su izdate zabrane velikih okupljanja, te se nalaže poštovanje brojnih mjera propisanih od strane nacionalnih stožera za sigurnost stranovništva.

Prilikom ovog susreta, u kojem je u ime Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine sudjelovala Minja Todorović, članovi tima su iskoristili vrijeme za podjelu ideja i iskustava s obzirom na nedavno održani susret Od Paname do Lisabona, koji je organizirao Dikasterij za laike, obitelj i život, te o aktivnostima koje će predstojiti Svjetskom susretu mladih u Lisabonu 2023. godine. Tako je predložena ideja za organiziranje konferencije o pastoralu mladih koja bi se trebala održati u Beču, 2022. godine.

Podsjećamo vas da je MEKT (Mittel Europäische Katolische Team) projekt 8 europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske, Hrvatske, Češke, Slovenije i Slovačke. Cilj aktivnosti MEKT-a je razmjena i jačanje suradnje između ovih zemalja, te širenje vidika o načinu provođenja aktivnosti u pastoralu mladih.

Minja Todorović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2022
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE