Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana druga formacija novih animatora instruktora

Animatori instruktori 2020 proU razdoblju od 11. do 13. prosinca 2020. godine u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu u sklopu projekta Škole animatora Mladi za mlade održao se drugi susret formacije animatora instruktora.

Naime, osmero mladih iz Tuzle, Odžaka, Travnika, Vareša te Sarajeva je pod vodstvom Ivane Vidović i Tanje Šutalo, dugogodišnjih animatorica instruktorica te Antonia Topalovića, koordinatora projekta, radilo na sadržaju druge i treće temeljne formacije animatora. Poseban naglasak u radu s polaznicima edukacije je bio stavljen na mjesto i pripadnost animatora u zajednicama kao što su obitelj i Crkva, ali i radu sa skupinama mladih, gdje je poseban naglasak bio na dinamici i intradinamici malih i velikih skupina, ali i svim procesima koji utječu na rad s mladima. Nakon uvodnih predavanja i predstavljanja radionica, polaznici su imali priliku samostalno pripremiti neki od segmenata programa te ga realizirati u velikoj skupini svih prisutnih. Pored usvajanja sadržaja radionica, cilj navedenih aktivnosti je bio i vježbanje prezentacijskih vještina, ali i senzibilizacija animatora za vršnjačku evaluaciju.

Trećeg dana susreta svetu misu je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade uz koncelebraciju don Mihovila Kurkuta, svećenika salezijanca, koji je u svojoj prigodnoj propovijedi pozvao mlade na življenje radosne mladosti i pozitivan, zahvaljujući odnos prema vlastitom životu ističući da smo mi puno više od jednog obilježja, da našu posebnost čini naša cjelovitost.

Sudionici nisu krili svoje oduševljenje te su tijekom zajedničke evaluacije podijelili zadovoljstvo svojim osobnim napretkom na putu postajanja animatorom instruktorom, a posebno su se osvrnuli na usvajanje novih znanja i vještina potrebnim za rad s pojedincem i skupinom, ali i na duhovnu izgradnju koja je dakako jedna od temelja rada budućih animatora instruktora.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE