Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Radost mladosti: Temeljna prava i mladi

RM Mladi pred novim izazovimaDana 10. prosinca, obilježili smo Međunarodni dan ljudskih prava, dan kada je potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima. Tada je prvi put u povijesti priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika.  No, svjedoci smo danas da je ljudsko biće, osobito ono namanje i naslabije često izloženo različitim povjredama i opasnostima iako se na samom početku ove Deklaracije navodi da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima.

Koja su to temeljna ljudska prava i koliko su danas poštovana, osobito kada je riječ o mladim ljudima, razgovarali smo s Antonijem Topalovićem, studentom master studija Odsjeka za pedagogiju na Filozofskom fakultetu Sarajevu, u emisiji "Radost mladosti", na valovima Radio Marije. Cijelu emisiju možete poslušati ovdje. Voditeljica emisije: Marija Puljić.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE