Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Poziv mladima za sudjelovanje u molitvenoj inicijativi

Ocean Script Modern Summer Desktop Wallpaper 1Dragi mladi,
kako vam je poznato, pandemija koronavirusa i dalje se širi, a svijet potresaju i druge nepogode i stradanja. Broj oboljelih i stradalih još uvijek je u porastu, a zemlje su uvele stroga ograničenja, mnogi su izgubili posao, udaljeni su od obitelji i prijatelja.

Posebno u ovim teškim vremenima, pozvani smo pokazati empatiju jedni prema drugima. Ljudima je u ovakvom stanju najpotrebnija prisebnost i nutarnji mir, a molitva zasigurno pomaže postići ga. Stoga vas, sve mlade u našoj Vrhbosanskoj nadbiskupiji, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini, pozivamo na molitvu za završetak pandemije koronavirusa, kako bismo bili dio molitvenog zajedništva mladih cijeloga svijeta.

U dopisu Predsjednika Papinskih misijskih djela pri Kongregaciji za evangelizaciju naroda, mons. Giampietra Dal Tosa poziva na sudjelovanje u Inicijativni koja je nastala u Nadbiskupiji Canberra u Australiji. Riječ je o Inicijativi koja ima za cilj stvoriti molitvene krugove, kako bi se osnažilo stvaranje misionarskog duha kod mladih. Svi zainteresirani mladi, njihovi voditelji, župnici, vjeroučitelji se inicijativi mogu priključiti u svojim župama, školama ili molitvenim zajednicama.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. će u periodu od 4. do 10. siječnja pripremati svakodnevni molitveno-meditativni sadržaj koji će biti objavljen na društvenim mrežama, a središnji događaj će biti Molitveni susret koji će se održati uz pomoć ZOOM platforme u srijedu, 6. siječnja, na Bogojavljenje, u 20 sati.

Pozivamo sve mlade da se prijave za sudjelovanje na molitvenom susretu tako što će ispuniti obrazac te će na e-mail dobiti odgovarajuće pristupne podatke: https://forms.gle/h2Ff79jj52eRRoiu8

Više o načinu kreiranja molitvenih kruga i Inicijativi možete pronaći na stranici: www.belongcircles.com

Pozivamo sve zainteresirane da se molitvenoj Inicijativi priključe i u svojim zajednicama od 4. do 10. siječnja, kada će sukladno mjerama i preporukama kriznih stožera organizirati molitvene susrete, online ili uživo. Također, sve zainteresirane ohrabrujemo da nam pošalju nekoliko fotografija s molitvenog susreta i informacije, kako bismo mogli što veći broj mladih Vrhbosanske nadbiskupije upoznali s molitvenom Inicijativnom i skupinama mladih koje su se istoj priključile.

Za dodatne informacije pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE