Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Započela prva zimska demokratska akademija za srednjoškolce

DSC 0326 CopyNakon uspješno realiziranih projektih aktivnosti u protekloj godini, s početkom nove 2021. godine Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. svoj rad u novoj godini započeo je s zimskom demokratskom akademijom koja je započela u ponedjeljak, 4. siječnja a traje do petka, 8. siječnja. 

Zimska demokratska akademija koja je sukladno preporukama kriznog stožera okupila mlade iz Novog Travnika, Travnika, Tuzle, Orašja, Zenice, Mostara i Sarajeva u trajanju od pet dana ponudit će mladima iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine da kroz bogat program razvijaju znanje i vještine koje su im potrebne u procesima donošenja odluka.

Kroz projekt Mladi i demokracija- Vision is decision u sklopu kojeg se realizira prva zimska demokratska akademija za srednjoškolce, mladi će kroz edukativne radionice učiti o tome kako biti uključen u javni život, na koji način se zalagati za mir, razgovarati o putu demokracije, pravilima debatiranja, učiti o različitim stilovima komunikacije i sl.

135804013 2829888737270185 3028286976437637884 nPrvog dana zimske demokratske akademije koja se održava u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. sve sudionike pozdravio je Josip Milanović, projekt koordinator koje je mlade upoznao s programom akademije, radom i djelovanjem Centra za mlade, nakon čega je uslijedilo predstavljanje tima koji će u narednim danima raditi s mladima, vođeni Alenom Gudalom, voditeljem Regionalnog ureda Centra za mlade u Travniku. Nakon uvodnih riječi, uslijedila je vježba putem koje su sudionici radili na otkrivanju sebe kako bi u konačnici uvidjeli koliko i njihovih vršnjaka s kojima će provoditi naredne dane, dijele iste talente, strahove, i sl. Osim igrice upoznavanja koja je pomogla mladima iz nekoliko lokalnih zajednica da se upoznaju, prvi dan zimske demokratske akademije obogatila je i zajednička večernja molitva u kojoj su sudionici molili za opći mir, posebno za osmero mladih koji su nastradali u strašnoj tragediji koja je pogodila Posušje, ali i cijelu BiH.

Vjerujući kako će zimska demokratska akademija sudionicima donijeti pregršt novog znanja i vještina, ali i pružiti im motivaciju za obrazovanje, opstanak i ostanak u BiH, ostaje nam da vidimo u narednim danima koliko su mladi spremni biti inicijatori društvenih promjena, ali i promjena u vlasti kako bi se stvarala nova radna mjesta i kreirali zdravija sredina za život.

Josip Milanović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE