Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi i demokracija: Mladi na zimskoj akademiji učili o komunikaciji, političkom sustavu i razvoju demokracije

drugi dan demokracija CopyDrugi dan zimske demokratske akademije za srednjoškolce koja se u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održava u sklopu projekta Mladi i demokracija- Vision is decision započeo je jutarnjom molitvom zahvale, nakon čega je uslijedio program.

Susret koji je okupio 30-ak mladih iz nekoliko lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine započeo je kratkom radionicom u putu demokracije kroz koju su sudionici imali priliku otkriti ključne događaje koji su obilježili razvoj demokracije u svijetu. Zadatak sudionika bio je prema znanjima koja nose sa sobom iz škola napraviti kronologiju događaja po vremenskom slijedu od najstarijih do onih najnovijih. Radionica koju je vodio Alen Gudalo, voditelj Regionalnog ureda Centra za mlade u Travniku nastavljena je i prezentacijom o temeljima funkcioniranja političkog sustava u Bosni i Hercegovini.

DSC 0374 CopyU prijepodnevnom programu mladi su imali priliku i saznati više informacija o debati i načinu funkcioniranja timova u debati koja sudionike zimske demokratske akademije očekuje već sutra, a koju će voditi Marija Marić, djelatnica Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku. Drugi dan bio je rezerviran i za analizu različitih stilova komunikacije i prenošenja informacija, s posebnim osvrtom na manipuliranje koje se najčešće koristi u svrhu promocije. Osim teorijskog znanja, mladi su kroz niz praktičnih vježbi uvidjeli važnost komunikacije, praćenja uputa, moći zapažanja i slično.

Posebnost drugog dana kampa svakako je i bio kreativni zadatak u kojem su sudionici podijeljeni u timove morali osmisliti kampanju kako prodati određeni modni predmet koji su dobili, tako što će uvjeriti povjerenstvo da je to odličan odjevni predmet i budućnosti modni hit u svijetu.

DSC 0505 CopyProgram je nastavljen sportskim aktivnostima koje je vodio Mario Tucaković, djelatnik Centra za mlade Ivan Pavao II., plesovima, društvenim igrama te završnom večernjom molitvom.

Josip Milanović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE