Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Molitveno-meditativni susret "BELONG"

BELONG Kopiraj

 U srijedu, 6. siječnja, na Bogojavljenje u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II održana je zajednička molitva mladih u sklopu inicijative Belong. Naime, blizu šezdeset mladih pratilo je live prijenos molitve na ZOOM platformi ili na Facebook stranici. U dopisu Predsjednika Papinskih misijskih djela pri Kongregaciji za evangelizaciju naroda, mons. Giampietra Dal Tosa poziva na sudjelovanje u Inicijativni koja je nastala u Nadbiskupiji Canberra u Australiji. Riječ je o Inicijativi koja ima za cilj stvoriti molitvene krugove, kako bi se osnažilo stvaranje misionarskog duha kod mladih. Naime, u ovim izazovnim vremenima mladi, ali i cijelo stanovništvo se suočava s neizvješnoću, stradanjima i velikim gubitcima, a posebno sada, pozvani smo pokazati empatiju jedni prema drugima. Ljudima je u ovakvom stanju najpotrebnija prisebnost i nutarnji mir, a molitva zasigurno pomaže postići ga.

BELONG1 Kopiraj

Zajedničku molitvu, koja se održala u večernjim satima, vodili su mladi animatori koji su svojim sudjelovanjem: čitanjem i pjevanjem, animirali molitveni susret. Papa nas posebno poziva da sada, kada je fizički susret onemogućen ili ograničen, koristimo digitalne platforme kako bismo nastavili širiti Božju riječ i živjeli svoje poslanje koje nam Bog daje i koje nam povjerava u našem životu.

Antonio Topalović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE