Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Uspješno završena zimska Demokratska Akademija

zajednicka centar CopyPretposljednjeg dana zimske demokratske akademije, a koja se održava u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. sudionici su proveli u zabavi i druženju. Nakon jutarnje molitve, uputili su se prema centru gradu. Korištenjem Sarajevske žičare stigli su na Trebević gdje su osim prilike za uživanje, odmor i zabavu vrijeme iskoristili kako bi naučili o prvoj pomoći te osnovnim informacijama koje im mogu pomoći za siguran boravak na otvorenom, šumi i sl.

zajednicka bob CopyNakon povratka u grad, podijeljeni u skupine dobili su zadatak kroz zagonetke otkriti povijesne i kulturne znamenitosti glavnog grada BiH, zabilježiti fotografije na istim lokacijama, te komunicirati s građanima kako bi dobili što brže rješenja na odgovore i zagonetke. Po povratku u prostorije Centra za mlade Ivan Pavao II., ostatak dana proveli su u pripremanju prezentacija svega onoga što su vidjeli u gradu, ali i uživali u zabavnoj večeri kroz karaoke večer. Kao i ranijih dana, četvrti dan zaključen je večernjom molitvom.

135643754 193162939211262 7542049387523246679 nPosljednji dan zimske akademije mladih bio je najzanimljiviji jer je započeo finalnom debatom u kojoj su se predstavila dva pobjednička tima iz prethodnih debata. Na temu: Profili na društvenim mrežama su pravi odraz njihovih vlasnika, afirmacijske i negacijske ekipe argumentirano su branili svoja stajališta, te odlukom ostatka sudionika zimske akademije, jednoglasno je odlučeno da je negacijska ekipa bila bolja u finalnoj debati. Osim pobjedničke ekipe, vršnjački edukatori uz pomoć voditelja zimske akademije i projekt koordinatora izabrali su i najboljeg debatanta, ali i nagradili ekipu koja je prethodnih dana bila najbolja u promociji i marketingu modnih dodataka. Peti dan zimske akademije nastavljen je i online kvizom putem kojeg su sudionici provjerili znanje stečeno na akademiji, ali i evaluacijom sudionika.

sv. misa prec. mladen CopySusret je zaključen sv. misom koju je predvodio preč. Mladen Kalfić, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije koji se u prigodnoj propovijedi osvrnuo na evanđelje, naglasivši kako oni koji su doživjeli i povjerovali u ljubav Božju, istu trebaju dijeliti s drugima, a ne skrivati ju. Također se i osvrnuo na projekt, naglasivši kako je odlika demokratskog društva sloboda, te da je prva stvar koju je Bog čovjeku dao zapravo ona. Da čovjek odlučuje i prihvaća ono što želi, što mu se sviđa, te da smo prema tome i najsličniji Bogu.

Prva zimska demokratska akademija završena je ručkom i zajedničkim fotografiranjem sudionika.

zajednicka vijecnica CopyJosip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE