Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Fair play: Brinuti o sebi i drugima

Cetvrti dan fairplay2021 4

Prvi dio četvrtog dana interetničkog sportskog kampa Fair play bio je rezerviran za ciklične radionice, čija tema je bila "Stereotipi i predrasude". Edukatorica Marina Papić  i koordinator Kenan Hodžić nastojali su kroz interakciju posvijestiti mladima važnost nadilaženja predrasuda kroz znanje, slobodu i ljubav.

Predrasude su prazni prostor iz kojeg se rađaju strah, nepovjerenje i nerijetko neutemeljena mežnja. Ne sudi o knjizi po koricama - metafora je koju koristimo u svakodnevnom životu i odnosima s drugim ljudima. Ona nam ukazuje na to da ne možemo prepoznati vrijednost nekoga ili nečega samo prema onome što vidimo na površini.Koliko su predrasude i stereotipi duboko ukorijenjeni u nama, najbolje govori izreka poznatog znanestvenika i fizičara Alberta Einsteina: Živimo u svijetu u kome je lakše razbiti atome nego predrasude. Živimo u kompleksnom svijetu i izazovnom vremenu koje traži stalno učenje i napredovanje, kako bismo nadilazili predrasude u nama, ljudima oko nas, stvarima i pojavama - zaključili su sudionici radionica.

Cetvrti dan fairplay2021 2

U poslijepodnevnim satima, mladi su imali priliku sudjelovati u grupnom fitness programu, pod vodstvom Lejle Šebić, doktorice znanosti u oblasti sporta, profesorice na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu te fitness instruktorice. Grupni fitness trening danas je jedan od najpopularnijih oblika vježbanja danas te imaju niz dobrobiti za tjelesno i mentalno zdravlje pojedinca.

Cetvrti dan fairplay2021 5

U večernjim satima upriličena je simulacija press konferencije, tijekom koje su lideri timova odgovarali na pitanja "novinara" o tijeku Olimpijade na kampu, postignutim rezultatima, atmosferi unutar timova i dr. Potom je uslijedio zabavno - rekreativni program, kada su sudionici imali priliku pokazati svoje opće znanje u Kahoot kvizu te osvojiti dodatne bodove za svoje timove.

Cetvrti dan fairplay2021 1

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE