Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana edukacija na temu Psihosocijalna podrška u zaštiti djece

zastita djeceU okviru svoga rada, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih  Ivan Pavao II. nastavlja sa organiziranjem edukacija u sklopu projekta Because We Care- Edukacija o zaštiti djece. Prva takva dvodnevna edukacija organizirana je od 27. do 28. siječnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Cilj projekta je educirati sve osobe uključene u rad Centra za mlade Ivan Pavao II., kao i drugih katoličkih crkvenih institucija i drugih vladinih i nevladinih organizacija i osoba koje rade u direktnom kontaktu s djecom, o mjerama i načinima zaštite djece.
 
Edukaciju  na temu Značaj i mogućnosti psihosocijalne podrške u zaštiti djece i mladih u doba pandemije i poslije održala  je Senka Čimpo, diplomirana psihologinja, geštalt psihoterapeutkinja, dječja i adolescentna integrativna psihoterapeutkinja, supervizorica za djelatnike Cemtra za mlade, vršnjačke edukatore i članove udruge katoličkih studenata Emaus. Prvi dan edukacije Senka Čimpo prezentirala je zaključke drugog internacionalnog kongresa dječije i adolescentne psihoterapije pod nazivom Značaj i mogućnosti psihosocijalne podrške u zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih, u doba i poslije pandemije Covid-19. Zatim smo razgovarali o zaštiti djece koje trebamo raditi kroz naše aktivnosti i kako na pravilan način reagirati. Senka je naglasila da je važno osnaživanje kapaciteta mladih, te na koji način osnažiti pravilan mentalni razvoj kod djece. Sudionici su aktivno sudjelovali u edukaciji kroz predavanje, diskusije, iskustveni rad te kroz različite igre opuštanja. 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE