Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana kateheza za učenike KŠC u Sarajevu

Kateheza KSC 2U ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine u prostorijama Katoličkog školskog centra Sv. Josip u Sarajevu, održana je kateheza kao priprema za odlazak na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, kojoj je nazočilo oko 130 učenika. Kateheze su predvodili animatori Antonio Topalović, Valentina Gluvić i Marija Puljić, a tema je bila Strahovi i nade čovječanstva.

Kateheza KSC 1Podijeljeni u tri skupine, učenici su razmišljali o strahovima današnjice, ali i tracima dobrote koja je često neprimjetna u buci nemira. Oslanjajući se na biblijski citat Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas, sudionici su se složili da, unatoč nesigurnostima svakodnevice, ne postoji razlog za beznađe, nego da je naša nada utemeljena i opravdana Kristovom riječju. Također, kroz zajednički rad i multimedijalne sadržaje, imali su priliku uvidjeti da za kršćanina nije dovoljno izgraditi si zidove sigurnosti, nego, naprotiv, pozvan je izaći iz vlastitih okvira i biti glasnik nade među bližnjima.

Kateheza KSC 3Marija Puljić

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE