Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Upute za sudionike SHKM u Vukovaru

shkm vukovarJubilarni 10. Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se 29. i 30. travnja u Vukovaru. Na Susretu će sudjelovati i 1250 mladih iz Vrhbosanske nadbiskupije. Svi voditelji skupina već su dobili raspored smještaja u pojedinim  župama Đakovačko-osiječke nadbiskupije, kao i sam program susreta.

U nastavku donosimo i nekoliko uputa Organizacijskog odbora sudionicima:

- stupite u kontakt sa župom-domaćinom; na stranici www.djos.hr nalazi se popis svih župa naše nadbiskupije, gdje možete pronaći i kontakt župe u koju ste raspoređeni.

- voditelja grupe kontaktirat će netko od predstavnika župe domaćina, stoga se nadamo kako su vaši kontakt podaci, koji su poslani biskupijskim povjerenicima, točni.

- potrebno je ponijeti sa sobom prikladnu odjeću, nešto laganije u slučaju toplog vremena, ili nešto toplije u slučaju hladnijeg. Također je potrebno nositi i kabanicu, ne kišobran. Obuća neka bude udobna za nošenje. Svakako treba pripaziti na dolično oblačenje.

- potrebno je ponijeti i kupaće kostime za djevojke, odnosno gaćice za mladiće zbog tuširanja. Neće svima biti potrebno, no svi trebaju ponijeti.

- svi trebaju ponijeti i vreće za spavanje, bez obzira jesu li raspoređeni u obitelji ili ne. Neke obitelji su primile više mladih u kuću, negoli što imaju kreveta, pa je potrebno spavati na podu. Također ponesite i prostirke koje se stavljaju ispod vreća za spavanje.

- vozači su smješteni zajedno s grupom, u obiteljima ili dvorani. Ukoliko prijevoznici žele drugačiji aranžman, mogu stupiti u dogovor sa župom ili pronaći plaćeni smještaj.

- u subotu je predviđen program po župama u poslijepodnevnim satima, stoga je u župe najbolje stići između 13 i 15 sati, iako je to najbolje dogovoriti s domaćinima. Vrijeme prije početka programa može se iskoristiti za smještaj, obrok, odmor i upoznavanje obitelji u koju ste smješteni. Na programu su dužni prisustvovati svi mladi i pratitelji koji su došli u grupi, zajedno s mladima iz župe-domaćina

- ne preporučujemo kasne izlaske, zbog ranoga početka programa u Vukovaru. Ukoliko, pak, netko odluči otići van, potrebno je vratiti se na vrijeme i dobro se naspavati, kako bi se moglo lijepo prisustvovati programu u Vukovaru.

- u Vukovar se u nedjelju dolazi po rasporedu koji će vam biti dostavljen. Zbog mnogih događaja u Vukovaru, prometna regulacija je promijenjena i svako iskakanje iz rasporeda može uzrokovati probleme organizatorima i policiji.

- akreditaciju koju dobijete, trebate uvijek imati sa sobom i vidljivo ju nositi, jer se bez akreditacije neće moći ući na prostor euharistijskog slavlja, a trebat će vam i za druge sadržaje

- na prostor euharistijskog slavlja uđite na ulaz i zauzmite svoje mjesto u polju koje je naznačeno na vašoj akreditaciji. Ovo je u svrhu bržeg ulaska i sigurnosti svih sudionika.

- poslijepodnevni nedjeljni program održava se na više lokacija u gradu Vukovaru, stoga sve pozivamo na prikladno i dolično ponašanje. Sve oblike nedoličnog ponašanja ili izazivanja nereda, policija će spriječiti odnosno primjereno sankcionirati.

- za sve informacije obratite se volonterima, koje ćete prepoznati po specifičnim plavim majicama.

- svojim primjerenim ponašanjem i sudjelovanjem učinit ćemo ovaj Susret jedni drugima još ljepšim.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Travanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE