Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Zanimljivo predavanje o morfologiji voćki u Kornici

Kornica predavanje 5Niske temperature nisu spriječile polaznike na projektu Iuvenes Fructus da se u subotu 22. travnja još jednom okupe u Kornici. Prof. Gorana Blažanović održala je predavanje na temu Morfologija voćki, kroz koje je polaznike upoznala s građom i razvojem biljki. Voditelji edukacije smatrali su bitnim upoznati buduće mlade poljoprivrednike s ovom temom, te su se potrudili primjereno im približiti stručne pojmove uz dodatak video isječaka s mikroskopskim prikazima.

Nakon pauze i ručka, sudionici su posjetili voćnjak Zorg-In, gdje je Jozo Miletić, voditelj praktičnog dijela edukacije, polaznicima na konkretnim primjerima pokazao ono što su čuli na predavanju – građu voćke, različite faze razvoja, te razlike u morfologiji među različitim sortama. Polaznici edukacije imali su priliku vidjeti i zamke za insekte koji mogu narušiti pravilan razvoj biljke, a nakon toga i tradicionalni pogon za preradu voća u rakiju, gdje su polaznici mogli čuti više o postupku prerade.

Kornica predavanje 3Pred kraj susreta, zaustavili su se i u životinjskoj farmi u Kornici, gdje smo vidjeli konje, krave, i nove članove farme- dva janjeta. 

Ovim terminom edukacije završeno je predavanje o morfologiji, a već sljedeći tjedan, u subotu 29. travnja polaznici iz Orašja i Novog Sela- Balegovac će slušati predavanje na temu Fiziologija voćki.

Monika Malbašić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE