Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

SHKM KATEHEZA: KAKO BITI SRETAN?

shkm kateheza1U utorak, 25. travnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu, održana je kateheza kao priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati od 29. do 30. travnja 2017. godine u Vukovaru. Tema kateheze, koju je predvodio animator instruktor Antonio Topalović, bila je Kako biti sretan?

Nakon uvodnog dijela, sudionici su imali priliku razgovarati o pitanju sreće, njenoj filozofskoj i teološkoj vrijednosti te važnosti u svakodnevnom životu, našim odnosima s drugim ljudima i samim sobom. Nakon što su sudionici imali priliku podijeliti svoja razmišljanja, uslijedio je najprije individualni, a zatim i grupni rad o hijerarhiji motiva naše sreće. Sudionci su se jednoglasno složili da je na prvom mjestu svakako – ljubav, jer sam Bog je ljubav (1 Iv 4,8). Nakon zajedničkog rada uslijedio je voditeljev nagovor o sreći i o tome kako ju postići, gdje se na vrlo slikovit način, uz pomoć balona, sudionicima približila misao, ali također se govorilo o sreći u svjetskoj književnosti gdje se na primjeru Homerovih i Rumijevih djela mogla jasno ocrtati težnja za jednom od najvećih tajni svijeta.

shkm kateheza2Na samom koncu kateheze sudionici su iznijeli svoja zapažanja i refleksiju na rad te je susret završen prikazivanjem službenog spota za himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži – Krist, naša nada.

Antonio Topalović

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE