Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

WORLD VISION PARTNER PROJEKTA "IUVENES FRUCTUS"

juvenes fruct5usprojektiNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. (NCM) i World Vision ostvarili su suradnju kroz projekt Iuvenes Fructus. Riječ je o projektu koji je NCM pokrenuo ove godine u suradnji s firmom Zorg In iz Kornice, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom gosp. Petra Luše i Srednjom strukovnom školom iz Orašja. Projekt Iuvenes Fructus ima za cilj educirati mlade od 18 do 35 godina, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi, točnije voćarstvu kako bi stekli potrebno znanje i dobili start up poticaj za pokretanje vlastite poslovne ideje.

Organizacija World Vision partner je u projektu na način da će nakon jednogodišnje edukacije osigurati 5 start up poticaja za najbolje polaznike edukacije koji će pokrenuti vlastiti posao u svojoj lokalnoj zajednici. S tim u vezi, predstavnik World Visiona gospodin Almir Zulić i gosp. Jock Noble, ekonomski savjetnik, posjetili su u utorak, 30.05.2017. selo Kornicu i razgovarali s gospodinom Petrom Lušom o projektu i kapacitetima koje ovo obiteljsko gospodarstvo nudi. U srijedu je delegacija World Visiona posjetila prostorije Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i održala sastanak s ravnateljem NCM-a dr. Šimom Maršićem gdje su razgovarali o projektima koje realiziraju ove dvije organizacije.
Zahvaljujemo se World Visionu, njihovim djelatnicima i radujemo se suradnji koja je na korist mladima i njihovom boljem i sigurnijem životu u Bosni i Hercegovini.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE