Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

BUDI DIO OVOGODIŠNJE FRIEDENSGRUND PRIČE!

Friedensgrund najava

Već desetu godinu zaredom, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. organizira ekumenski kamp za mlade Friedensgrund BiH (što znači "temelj mira"), koji ima za cilj potaknuti mlade katolike i pravoslavce da nadiđu predrasude kroz međusobno upoznavanje te edukativne radionice o utjecaju stereotipa, kako na zajednički život, tako i na osobni rast i razvoj.

Ove godine kamp će se održati u župi sv. Ane u Radunicama (općina Žepče), od 27. srpnja do 4. kolovoza. Kroz osmodnevni program, mladi će imati priliku doživjeti iskustvo:
- zajedničke molitva u duhu Taize-a kojom započinje i završava dan;
- posjeta sakralnim objektima i sudjelovanja na katoličkoj euharistiji i pravoslavnoj liturgiji;
- razgovora s katoličkim i pravoslavnim svećenikom i imamom;
- radnih akcija kojima se želi pomoći ljudima u potrebi, te potaknuti mlade na odgovoran odnos prema bližnjima i volonterski rad
- edukativnih radionica
- zadataka koji potiču razvoj kreativnosti
- sudjelovanja u različitim zabavnim igrama
- odlaska na jednodnevni izlet
- posjeta katoličkim i pravoslavnim obiteljima
- večernjih druženja uz logorsku vatru, pjesmu i ples i još mnogo toga drugoga.

Cijeli kamp je prožet molitvama koje pripremaju mladi, a koje naglašavaju: Isus Krist je temelj na kojem živimo - razlog našeg upoznavanja i zbližavanja.
Prijave su otvorene do 17. srpnja 2017. godine, a mogu sudjelovati svi mladi uzrasta od 15 do 25 godina. Prijave se mogu izvršiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Participacija za sudjelovanje iznosi 50 KM po osobi.
Više informacija također možete dobiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na broj telefona: 033/766-226, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.
Kontakt osobe Nadežda Mojsilović i Marija Puljić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE