Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Animatori- prodružena ruka Crkvi i mladima u BiH

Zajednicka animatori certifikat CopyU subotu, 22. lipnja nakon doručka, evaluacije, deveta generacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije uspješno je završena slavljenjem sv. mise u župi sv. Ane u Radunicama, gdje je održana specijalizacija animatora u sklopu programa Mladi za mlade- Formacija animatora.

U prigodnoj propovijedi, vlč. Ilija Orkić koji je prevodio sv. misu pozvao je mlade da ostanu dosljedni u svome animatorskom pozivu te da uvijek Gospodinu zahvale na prilici da mogu mijenjati svijet, pozvavši ih da ostanu čvrsti i u svome poslanju te da ih krutost svakodnevice ne smije obeshrabriti.
Na kraju svete mise, novim animatorima Vrhbosanske nadbiskupije, Mostarske biskupije i Banjalučke biskupije zahvalio je i Josip Milanović, koordinator projekta na zajedničkom putovanju koje je započelo u studenom mjesecu prošle godine na kojem su naučili mnogo toga, te sklopili snažna prijateljstva.

Josip Milanovic animatori final CopyU svome govoru, Josip je pozvao animatore da budu svijetlo ovoga poziva, naglasivši važnost ovog programa za Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ali i župne zajednice iz kojih dolaze. Na kraju govora, svim sudionicima specijalizacije dodijeljeni su certifikati kao kruna njihove jednogodišnje edukacije i usavršavanja uz obećanje da je ovo početak jednog zajedničkog rada i djelovanja za dobro svim mladih iz Bosne i Hercegovine.

Certifikati animatori CopyDeveta specijalizacija završena je zajedničkim fotografiranjem, ručkom, suzama i iskrenim zagrljajima. Svoje iskustvo o specijalizaciji i važnosti ovoga programa s nama je podijelilo i nekoliko sudionika.

Bogu sam zahvalna što sam imala priliku biti dijelom ovoga programa. Nisam ni slutila da će samo jedan običan susret biti dovoljan da me promijeni. Osim što sam imala priliku bolje upoznati mlade iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, posebno sam zahvalna svim animatorima instruktorima i Centru za mlade na prilici da kroz program, radionice i molitve još više ojačam svoj odnos s Bogom. Jedva čekam svoje prve animatorske zadatke, obući žutu animatorsku majicu, nabaciti osmijeh na lice i mijenjati svijet. Hvala svima na ovom predivnom iskustvu- bila je iskrena Matea Tunjić iz Tuzle.

Josip i Ivan Pedljo, blizanci iz Jajca koji su zahvaljajući Regionalnom uredu za mlade Vrhbosanske nadbiskupije sudjelovali u programu Mladi za mlade za program formacija i specijalizacije imali su samo riječi hvale.

Nismo ni slutili da ćemo se ovako dobro zabaviti, smijati i sprijateljiti. Sretni smo i Bogu zahvalni na prilici da zajedno s ostalih 31 mladih baš mi budemo dio devete generacije animatora, te produžena ruka Crkvi u BiH. Na ovaj specijalizaciji mnogo smo naučili, obogatili sebe i otkrili nove talente. Hvala svima na tome- bila su iskrena braća iz Jajca.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE