Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održane dvije radionice u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“

koracajmozajednoVršnjački edukatori u sklopu projekta „Koračajmo zajedno“ u srijedu, 7. prosinca posjetili su Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku.

Edukativnu radionicu su vodili Ahmed Tabaković i Stefan Terzić koji u sklopu radionica približavaju učenicima običaje drugih religija te im omogućuju da se bolje upoznaju s pripadnicima drugih religija u Bosni i Hercegovini s krajnjim ciljem razvijanja tolerancije i razumijevanja prema svim razlikama koje postoje u našoj zemlji.
Nakon uspješne radionice u Travniku, u petak 9. prosinca u JU Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža, vršnjački edukatori Deana Relatić i Strahinja Savić održali su radionicu na temu upoznavanja s Katoličkom vjerom. Radionica je imala za cilj da se učenici upoznaju sa simbolima Katoličanstva, Biblijom, običajima koji se vežu za Božić, što znači post u Katoličkoj crkvi, te o sakramentu braka.
U narednom razdoblju mladi će dobiti priliku da sudjeluju na još nekoliko edukativnih radionica, a već na proljeće počinju pripreme za međureligijski kamp za koji su učenici već pokazali veliko zanimanje.
U sklopu ovog kampa mladi će imati jedinstvenu priliku da se susretnu s mladima iz različitih vjerskih zajednica s kojima će zajedno posjećivati značajne vjerske objekte u Bosni i Hercegovini te biti dio edukativnog programa u sklopu ovog kampa.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Prosinac 2023
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE