Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Instruktori spremni za novu generaciju animatora

instruktori sastanakNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već 10 godina realizira program Temeljnih formacija animatora – Mladi za mlade, čiji je cilj potaknuti mlade da teže cjelovitom razvoju, kroz jačanje katoličkog identiteta i nesebični rad u župnim zajednicama. Da bi ovaj cilj naišao na svoje ostvarenje među mladima, već godinama brinu animatori instruktori koji rade na provođenju programa te nastoje ovaj poziv živjeti s posebnom odgovornošću, kontinuirano radeći na osobnoj izgradnji, znajući da prvenstveno svojim primjerom trebaju potaknuti mlađe generacije na rast u vjeri, otkrivanje i nesebično dijeljenje darova s drugima.

Stoga je u susret desetoj jubilarnoj generaciji animatora, koja će na put temeljnih formacija krenuti već u petak 17. studenog, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u subotu 11. studenog održan pripremi susret animatora instruktora, u čijoj srži su bile dodatna edukacija u radu s mladima i međusobno povezivanje jednih s drugima, a sve to prožeto duhovnom notom. Tako su već u jutarnjim satima, instruktori prionuli edukativnoj radionici tijekom koje su ovoga puta imali priliku naučiti nešto više o najranjivijoj skupini djece – onoj koja je obilježena pečatom nasilja. Naime, u sklopu projekta Because we care (Edukacija o zaštiti djece) radionicu je vodila mr.sc. dr. Azra Arnautović, pedijatar, psihoanalitičar i integrativni psihoterapeut za djecu i adolescente, s kojom su instruktori mogli razgovarati o tome kako prepoznati nasilje nad djecom, ali i kako im u tim situacijama pružiti zaštitu, sigurnost i podršku.
U nastavku dana, instruktori su iskoristili priliku da zajedno s koordinatoricom projekta Marijom Puljić i asistenticom Kristinom Čuturić razmijene iskustva stečena u realizaciji programa kroz proteklo razdoblje te da se pripreme za dolazak budućih animatora. Cjelodnevni susret je okrunjen zajedničkom svetom misom u kapelici Centra koju je predvodio vlč. Ivan Ivančević, kapelan župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu, kada su instruktori posebno molili za novu vrijednu generaciju animatora kao i milost kako bi na najbolji mogući način mogli mlade usmjeravati ka jedinom savršenom animatoru – Isusu Kristu.

M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE