Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana prva formacija 10. generacije animatora Vrhbosanske nadbiskupije

animatori zajednicka

Od 17. do 19. studenog 2017. godine u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je prva temeljna formacija Škole animatora Mladi za mlade  Vrhbosanske nadbiskupije, u čijem provođenju su sudjelovali animatori instruktori koji imaju dugogodišnje iskustvo rada u ovom programu, pod vodstvom vlč. Šime Maršića, ravnatelja Centra za mlade. 

Na formaciji je sudjelovalo ukupno pedeset mladih, iz 17 župa Vrhbosanske nadbiskupije te 2 župe Mostarske biskupije: Sv. Ane Radunice, Duha Svetoga Nova Bila, Sv. Petra i Pavla Stolac, Sv. Juraja Vitez, Uznesenja BDM Prozor-Rama, Uznesenja BDM Dolac, Sv. Mihovila Arkanđela Ovčarevo, Sv. Ivana Krstitelja Travnik, Presvetog Trojstva Novi Travnik, Sv. Martina Bučići, Sv. Ilije Proroka Kiseljak, Sv. Josipa Marijin Dvor, Sv. Ivana Apostola i Evanđelista Mostar, Sv. Ilije Zenica, Presvetog Trojstva Novo Sarajevo, Sv. Ivana Krstitelja Jelah, Sv. Ilije Proroka Novi Šeher, Svete obitelji Kupres i Sv. Josipa Zenica.

animatori 1Prva formacija sadržajno je prilagođena i osmišljena tako da sudionicima posvijesti tko je ustvari animator, koje je njegovo poslanje, te  na koji način oblikuje svoje ponašanje u župnoj zajednici, školi i društvu općenito. Pri tome su obrađene radionice tematski vezane za identitet mlade osobe, najprije antropološki, a potom i kršćanski, te  vrijednosti u životu i radu animatora. Osobit dojam na sudionike ostavile su večernje i jutarnje zajedničke molitve kao i sv. mise prilikom kojih se kršćanski animator uvijek na poseban način vraća i uzima dozu entuzijazma i milosti od unikatnog životnog uzora i animatora – Isusa Krista.

animatori 2Vlč. Šimo je na nedjeljnoj svetoj misi, povezavši smisao Škole animatora i Evanđelje,  pozvao mlade da kroz život hrabro otkrivaju svoje talente i umnažaju ih u susretima sa drugima, znajući da je svatko od njih jedinstven talent od Boga primio.

animatori 4Ovih pedeset mladih već na prvom susretu je pokazalo da ima različite darove i talente te da se na njih zaista može ozbiljno računati kada je u pitanju rad s mladima u župi, ali  i suradnja s Centrom za mlade. Može se reći kako su oni, protekli vikend, napravili svoj prvi korak i otvorili jedno novo poglavlje u  avanturi koju im sa sobom donosi animatorstvo. Njihov sljedeći korak je druga formacija, koja će biti održana u siječnju 2018., također u prostorijama Centra za mlade u Sarajevu.

animatori 3Nadati se kako će i ova deseta, jubilarna,  generacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije nastaviti hoditi stazom prethodnika, utabanom Božjim blagoslovom i ustrajnošću, a koja ima uvijek istu svrhu – ljubav i zajedništvo u Isusu Kristu. 

Kristina Čuturić

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE