Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Riječ Božja u mom životu - duhovna obnova animatora

d obnova 4U razdoblju od 24. do 26. studenog 2017. godine, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. upriličena je duhovna obnova za animatore i instruktore  iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u suorganizaciji Centra za mlade i Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Predvoditelj duhovne obnove, čija tema je bila Riječ Božja u mom životu, bio je don Jakov Kajinić duhovnik na KBF-u u Sarajevu. Kroz trodnevna razmatranja, don Jakov je animatorima govorio o važnosti čitanja Svetog pisma i otkrivanja u njemu kriterija za odnos prema bližnjima, te pozvao mlade da se u vlastitoj identifikaciji najprije susretnu s Isusom, a zatim ljubavlju zapale svijet.

d obnova 1Tijekom obnove, animatori su imali priliku za sakrament ispovijedi, trenutke tišine kao i svakodnevna misna slavlja. Subotnje poslijepodne su  iskoristili za zajedničku šetnju ulicama Sarajeva te posjet znamenitostima – Baščaršiji, katedrali Presvetog Srca Isusova, sabornoj crkvi Presvete Bogorodice, Gazi Husrev – begovoj džamiji i dr.

d obnova 3Na nedjelju Krista Kralja, duhovna obnova je okrunjena euharistijskim slavljem koje je također predvodio don Jakov, u koncelebraciji vlč. Šime Maršića, ravnatelja Centra i don Gabrijela Jagarinca, povjerenika za mlade Šibenske biskupije. Na samom koncu, mladima su se obratili vlč. Šimo Maršić  i Ivana Čogelja, voditeljica Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije, koji su izrazili radost zbog trenutaka plodonosne duhovne obnove, ali i zajedničkih druženja, uz nadu da će se susreti animatora ovoga tipa i u budućnosti nastaviti.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE