Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Proslavimo zajedno Međunarodni dan volontera

Volonter animatorSvake godine, 5. prosinca kada se obilježava Međunarodni dan volontera, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. koristi priliku da proslavom ovoga dana podsjeti tisuće mladih uključenih u projekte i aktivnosti Centra da svaki novi dan donosi priliku da kroz volonterski angažman pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj proslave Međunarodnog dana volontera je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Volontiranje je za mene usmjeravanje svoje energije i kreativnosti na društveno korisne i potrebne stvari. Volonterski rad nije plaćen, ali je neprocjenjivo iskustvo- kazala je Katarina Alilović s kojom se slaže i Antonio Topalović koji kaže da za njega volontiranje predstavlja najiskreniji oblik čovjekovog djelovanja, onaj u kojem ne postoje drugi interesi osim za dobrobit društva, za bolje sutra.

Volonter NCMDruštvo volontiranjem mladih dobiva priliku za stvaranje novih vrijednosti, veću građansku odgovornost i aktivizam mladih, razvoj društvene solidarnosti, bolje socijalno uključivanje mladih u društvo, razvijanje kreativnosti i tolerancije, humanije društvo, bolju konkurentnost mladih na tržištu rada i sl.

Tradicionalno, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji sa Zavodom za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i Stadlerovim dječjim domom Egipat, 5. prosinca bogatim i sadržajnim programom u prostorijama Centra za mlade proslavit će Međunarodni dan volontera.

Program koji započinje u 15 sati okupit će djelatnike, volontere, prijatelje Centra za mlade koji će se s mališanima iz Mjedenice i Egipta zabaviti kroz razne sportske i glazbene aktivnosti. Ako i vi želite biti dio Međunarodne proslave dana volontera, pozivamo vas da nam se pridružite. Javiti nam se možete putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poslati poruku na Facebook profil Centra za mlade ili na broj telefona +387 63 488 875.

Josip Milanović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE