Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Volontirati je IN!

Volontirati je IN 2U utorak, 5. prosinca 2017. godine, na Međunarodni dan volontera, Udruga katoličkih studenata Emaus započela je s realizacijom projekta Volontirati je IN! koji je podržan od strane Općine Novi Grad, a čiji je cilj promovirati i popularizirati volonterski rad kod mladih, kako za njihov osobni rast tako i za razvoj šire lokalne zajednice.

Naime, već niz godina Emaus želi potaknuti mlade da rade na razvoju svoje ljudske i kršćanske dimenzije, kao i  kritičkog mišljenja, kreativnosti, socio – emocionalnog života i odgovornosti prema zajednici kojoj pripadaju. Radeći s mladima, Udruga je prepoznala da su oni osobito u današnjem vremenu intenzivnog razvoja tehnologije, materijalizma i konzumerizma, suočeni s problemom zanemarenih međuljudskih odnosa, kao i izloženi negativnom prizvuku kada je u pitanju dobrovoljan, besplatan, odnosno volonterski rad. Otuda i ideja da se ovim projektom otvore nove mogućnosti za rast i razvoj svijesti o volonterskom radu kod mladih.
Volontirati je IN 1Stoga je Udruga katoličkih studenata Emaus izradila letak na kojemu se nalaze osobne definicije volontiranja članova ove Udruge koji svoje studentske dane obogaćuju volonterskim radom, a sve s ciljem poticanja i drugih mladih da se odazovu na volonterski poziv i prepoznaju njegovu važnost. Kako je na razvoju svijesti o volonterizmu potrebno raditi od malih nogu, letke su podijelili učenicima dviju osnovnih škola na prostoru općine Novi Grad: O.Š. Mehmedalija Mak Dizdar i O.Š. Džemaludin Čaušević.
Volontirati je IN 3Kao pripremu za ovaj dan, članovi Emausa su također upriličili prezentaciju na temu Volontirati je IN!, u ponedjeljak 4. prosinca 2017. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., prilikom čega su podijelili svoja iskustva volonterskog rada. Sljedeća aktivnost u sklopu projekta bit će sudjelovanje mladih u konkretnoj volonterskoj akciji kojom će pružiti pomoć nekolicini ugroženih obitelji na prostoru općine Novi Grad.

Volontirati je IN 6

U nadi da će mladi i kroz ovaj projekt otkriti ili još još više prepoznati ljepotu, dragocjenost i smisao volonterskog rada, svim sadašnjim i budućim volonterima želimo sretan Međunarodni dan volontera!

M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE