Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Otvorene prijave za drugi ciklus projekta Iuvenes Fructus

Iuvenes 1Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već deset godina uspješno organizira različite projekte za mlade, studente i srednjoškolce, iz Vrhbosanske nadbiskupije, realizirajući različite edukativne, kreativne, socijalne i volonterske projekte, nudeći bogat i kvalitetan program za mlade kako bi ostali u svojoj domovini i radili na razvoju svoje lokalne i župne zajednice.
U protekloj godini, Centar za mlade svoje aktivnosti i djelatnosti proširio je na još jednu populaciju mladih ljudi, marginaliziranu skupinu mladih, koji po završetku srednje škole nisu nastavili daljnje školovanje, niti su pronašli mogućnost zaposlenja.

Sukladno tome, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već pet godina bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini i sa Srednjom strukovnom školom u Orašju. Rezultat suradnje je projekt Iuvenes Fructus koji ima za cilj doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi, točnije u voćarstvu.

Projekt ima za cilj i educirati mlade, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi (voćarstvu), tako što će tijekom jednogodišnjeg programa edukacije, 20 nezaposlenih mladih od 18 do 35 godina, kroz teorijsku i praktičnu nastavu, steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, bit će im omogućeno stjecanje radnog iskustva kroz volontiranje, certifikat o završenoj edukaciji, te mogućnost pokretanja vlastitog biznisa. Na kraju jednogodišnje edukacije, 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Projekt koji traje 3 godine, započeo je prošle godine gdje je 20 mladih uspješno završilo edukaciju i dobilo certifikat, te su podijeljeni i start up poticaji za najuspješnije polaznike edukacije.
Ovogodišnji ciklus edukacije za koje su otvorene prijave, trajat će od veljače do prosinca 2018. godine, kako bi polaznici edukacije imali priliku praktično se upoznati sa svim fazama radova u voćnjaku. Sudjelovanje u edukaciji je besplatno, a za sve sudionike edukacije osigurani su putni troškovi i hrana. 

Prijave za ovogodišnji ciklus edukacije otvorene su do 15.01.2018.

Za sve dodatne informacije, kao i prijave za sudjelovanje u projektu budite slobodni poslati svoju prijavu na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili se javiti na broj telefona +387 33 766 225 ili +387 33 788 405

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE