Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Zatvorene prijave za drugi ciklus projekta Iuvenes Fructus

Druga radionica Iuvenes Fructus 2Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već deset godina uspješno organizira različite projekte za mlade, studente i srednjoškolce, iz Vrhbosanske nadbiskupije, realizirajući različite edukativne, kreativne, socijalne i volonterske projekte, nudeći bogat i kvalitetan program za mlade kako bi ostali u svojoj domovini i radili na razvoju svoje lokalne i župne zajednice.
U protekloj godini, Centar za mlade svoje aktivnosti i djelatnosti proširio je na još jednu populaciju mladih ljudi, marginaliziranu skupinu mladih, koji po završetku srednje škole nisu nastavili daljnje školovanje, niti su pronašli mogućnost zaposlenja.

Sukladno tome, Centar za mlade Ivan Pavao II. umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već pet godina bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini i sa Srednjom strukovnom školom u Orašju. Rezultat suradnje je projekt Iuvenes Fructus koji ima za cilj doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi, točnije u voćarstvu.

Projekt ima za cilj i educirati mlade, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi (voćarstvu), tako što će tijekom jednogodišnjeg programa edukacije, mladi od 18 do 35 godina, kroz teorijsku i praktičnu nastavu, steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, bit će im omogućeno stjecanje radnog iskustva kroz volontiranje, certifikat o završenoj edukaciji, te mogućnost pokretanja vlastitog biznisa. Na kraju jednogodišnje edukacije, 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Projekt koji traje 3 godine, započeo je prošle godine gdje je 20 mladih uspješno završilo edukaciju i dobilo certifikat, te su podijeljeni i start up poticaji za najuspješnije polaznike edukacije.
Ovogodišnji ciklus edukacije za koje su zatvorene prijave, trajat će od veljače do prosinca 2018. godine, kako bi polaznici edukacije imali priliku praktično se upoznati sa svim fazama radova u voćnjaku.

Na natječaj za sudjelovanje u drugom ciklusu projekta koji je bio otvoren do 31. siječnja, prijavilo se 26 mladih širom Bosne i Hercegovine koji će sudjelovati na edukativnim i praktičnim radionicama.
Svi prijavljeni polaznici informacije o početku edukacije bit će na vrijeme obaviješteni putem dostavljenih podataka (e-mail ili kontakt telefon).

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE