Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Poziv medijima na svečano otvorenje projekta Iuvenes Fructus

KornicaNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već deset godina uspješno organizira različite projekte za mlade sa šireg područja BiH realizirajući edukativne, kreativne, socijalne projekte za mlade kako bi ostali u svojoj domovini i radili na razvoju svoje lokalne i župne zajednice. Prošle godine, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. svoje aktivnosti odlučio je proširiti na marginaliziranu skupinu mladih koji po završetku srednje škole nisu upisali fakultet, niti pronašli mogućnost zaposlenja.

Sukladno tome, Centar za mlade Ivan Pavao II. umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već četiri godine bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini. Rezultat suradnje je projekt Iuvenes Fructus koji ima za cilj doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi. Tijekom jednogodišnjeg programa edukacije u sklopu projekta, mladih od 18 do 35 godina će steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, kroz teorijsku i praktičnu nastavu. Na kraju edukacije, 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Zbog toga Vas, drage kolege novinari u subotu, 17. veljače pozivamo na svečano otvorenje projekta koje će započeti sv. misom u 12 sati u filijalnoj Crkvi župe Čardak, sv. Josipa u Kornici. Misu će predvoditi apostolski nuncij nadbiskup Luigi Pezzuto. Nakon sv. mise u prostorijama stare osnovne škole u Kornici uslijedit će predstavljanje rezultata prve godine projekta, ali i predstavljanje novih kandidata koji će sudjelovati u projektu.

Nazočnima će se obratiti prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. te gosp. Petar Lušo, direktor poduzeća Zorg-In d.o.o. Nakon programa svečanog otvorenja projekta za sve goste i prijatelje bit će upriličen ručak.

Ovim putem Vas pozivamo da svojim dolaskom uveličate svečano otvorenje i predstavljanje projekta Iuvenes Fructus i putem svog medija predstavite ovaj sjajan projekt od velikog značaja za mlade iz Bosne i Hercegovine.

Za sve dodatne informacije budite slobodni kontaktirati Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na tel: +387 33 766 225.

Josip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE