Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana Treća formacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije

formacija 1Od 16. do 18. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je Treća formacija animatora Vrhbosanske nadbiskupije u sklopu programa  Mladi za mlade. Na ovoj formaciji sudjelovalo je 36 sudionika iz 17 župa Vrhbosanske nadbiskupije te 1 župe Mostarsko-duvanjske i 1 župe Trebinjsko-mrkanske biskupije. Na samom početku susreta, mlade su pozdravile Marija Puljić, koordinatorica projekta i Kristina Čuturić, asistentica na projektu.

formacija 2Tema cjelokupnog susreta bila je „Vještine i sposobnosti animatora za rad u grupi“. Radionice su bile vezane za pojam male grupe i dinamiku grupe. Biti animator nije lako jer animator treba ujedno biti i osoba svjesna da svaka skupina s kojom se susreće i radi ima drukčiji karakter sama po sebi. Različitost skupina određuju različiti karakteri njenih članova te je potrebno dobro poznavati načine na koje se djeluje kako bi se zajedno stiglo do krajnjeg cilja. Upravo o ovome razgovarali su sudionici s animatorima instruktorima te došli do zajedničkog zaključka kako svaka grupa kao takva može djelovati zajedno, ali da je uz to nophodan animator koji će usmjeravati i harmonizirati rad u ključnim trenucima.
formacija 3Osim različitih uloga i funkcija svakog pojedinca u grupi obrađeni su animatorski bonton te igra i bans kao česte metode u radu s mladima. U nastavku je uslijedilo slavlje sv. mise koju je predvodio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a Ivan Pavao II.. U svojoj propovijedi vlč. Šimo je mlade potaknuo na razmišljanje o Bogu koji ih je baš htio na ovome mjestu u svojoj volji, ljubavi i providnosti te utkao u njih svoj trag koji ih na raskrižjima svakodnevnice upućuje na dobro. „Kroz formaciju učimo da ne možemo sve sami, nego da trebamo imati nekoga tko će nas usmjeriti ka dobru, stoga potičimo jedni druge na dobro. To uvijek neće biti lako. I Isusu je bilo teško, ali je imao povjerenja u Oca. Vjerujmo Isusu i budimo oslonac jedni drugima.“ – zaključio je.
formacija 4Svoje stečeno znanje mladi animatori su dobili priliku pokazati već istu večer kroz šaljivu Indijansku večer na kojoj se svaka grupa predstavila s jednom igrom. Bila je to večer puna smijeha i radosti. Kao i svaki put do sada, mladi su na poseban način imali priliku zahvaliti za dar zajedništva večernjom molitvom.
formacija 5Nedjeljnom svetom misom okrunjen je treći formativni susret. U svojoj propovijedi vlč. Šimo Maršić ukazao je mladima na važnost truda i umiranja samom sebi kako bi se postigao cilj, naglasivši da se Bog u mladima proslavlja najviše kada koriste svoje talente za dobrobit zajednice te ih potaknuo da ne budu prosječni u onome što čine, nego da od svog života naprave remek djelo.
Ove mlade do kraja programa dijeli još jedna formacija i specijalizacija. Plodovi njihovog rada su već vidljivi u župama, a i Centar za mlade već u njima ima sigurnu podršku za pastoralno djelovanje diljem Vrhbosanske nadbiskupije.

formacija 6

Kristina Čuturić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE