Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održana treća edukacija u sklopu projekta "Iuvenes fructus"

3 edukacija ifU subotu 14. travnja 2018. god., u Kornici je održana treća edukacija budućih mladih poljoprivrednika u sklopu projekta IUVENES FRUCTUS, na temu rezidbe voća, kroz teoretski i praktični prikaz.

Ovoga puta edukaciju je započela sadnjom aronije iz plastenika na oranici prošlogodišnjeg polaznika Konstantina Krunića. Ovogodišnji polaznici, zajedno s prošlogodišnjim, dokazali su da timski rad daje vidljive rezultate.
Nakon sadnje aronije, započeo je teoretski dio edukacije na temu rezidbe voćaka. Dipl.ing.agr. Jozo Miletić je polaznike u temu rezidbe uveo postupno. Nakon prikaza faza rasta i razvoja voćaka, polaznicima su predstavljene osnovne tehnike rezidbe te najzastupljeniji alat za orezivanje. Razgovarano je i o suvremenim tijekovima ovog pomotehničkog zahvata, poput primjene pneumatskih škara te potpuno automatizirane rezidbe.
Uslijedio je prikaz kratkog filma o rezidbi i razgovor s polaznicima. Poslije ručka, program je nastavljen u voćnjaku Zorg-In-a, gdje je polaznicima demonstrirana tehnika rezidbe na konkretnim primjerima, nakon čega su i sami orezivali voćke pod nadzorom predavača.
Amanda Đogas

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE