Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Održan Susret krizmanika Žepačkog dekanata

Zepacki 1Pod geslom Imaj srce, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u subotu 28. travnja 2018. godine u prostorijama Katoličkog školskog centra Don Bosco u Žepču održan je Susret krizmanika Žepačkog dekanata, na kojemu je bilo oko 180 krizmanika iz župa: sv. Ane Radunice, sv. Leopolda Bogdana Mandića Maglaj, sv. Ilije Novi Šeher, sv. Ivana Krstitelja Lug – Brankovići, sv. Ilije Zenica, sv. Josipa Zenica i sv. Ante Padovanskog Žepče.

Zepacki 3Na samom početku, riječi pozdrava i dobrodošlice uputili su Marija Puljić, djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. te župnik župe sv. Ante Padovanskog u Žepču vlč. Predrag Stojčević, koji je susret započeo molitvom.
Zepacki 2U nastavku su uslijedile radionice u manjim skupinama pod vodstvom animatora i volontera Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. te studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.
Zepacki 4Prva radionica pod nazivom Ljubav je dar imala je za cilj potaknuti krizmanike na razmišljanje o darovima i plodovima Duha Svetoga te važnosti dijeljenja darova s ljubavlju. U drugoj radionici I ja sam pozvan na ljubav krizmanici su razgovarali o osobinama ljubavi, povrijeđenom srcu i važnosti konkretnih djela ljubav u svakodnevnici kroz ophođenje s drugima. Zatim su izrađivali plakat na temu Pozvani na ljubav! pomoću isječaka iz novina u kojima su prepoznali primjere ljubavi koja se dariva, te prezentirali jedni drugima zaključke koje su zajedničkim radom u matičnim skupinama postigli.

Zepacki 5
Susret je okrunjen sv. misom u crkvi sv. Ante Padovanskog koju je predvodio vlč. Josip Jelić, župnik župe sv. Leoplolda Mandića u Maglaju, u koncelebraciji vlč. Predraga Stojčevića, župnika u Žepču, vlč. Ilije Orkića, župnika u Radunicama i fra Ivana Jakovića, župnog vikara u Novom Šeheru.

Zepacki 7
Ovim susretom, završeni su ovogodišnji Dekanatski susreti krizmanika u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Susreti su održani u Tuzlanskom, Travničkom, Šamačkom i Žepačkom dekanatu, a okupili su oko 700 mladih koji će ove godine primiti sakrament sv. potvrde.

Zepacki 8

Zepacki 9

Zepacki 10

Zepacki 11

Zepacki 12

Zepacki 13

Zepacki 14

Zepacki 15

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE