Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Škola volonterizma u Domaljevcu

Domaljevac volonterizam 1

U petak, 27. travnja u župi svete Ane u Domaljevcu održane su dvije radionice u sklopu projekta Škola volonterizma za 39 framaša iz Domaljevca i Tolise te učenika osnovne škole iz Grebnica.

Tijekom prve radionice koju su vodili edukatori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. razgovarali smo o volonterizmu kao načinu stavljanja svog vremena i svojih mogućnosti na raspolaganje za potrebe drugih, bez očekivanja profita. Dio sudionika je s edukatorima razmijenio svoja iskustva u volontiranju dok su drugi iznijeli razloge zašto se do sada nisu uključivali u volonterske aktivnosti. Oni koji su već imali priliku volontirati složili su se kako volontiranje nije samo djelovanje za potrebe drugih, nego paralelno i za svoj vlastiti razvoj, usavršavanje i stjecanje novih iskustava i prijateljstava.
Domaljevac volonterizam 2Nakon nekoliko igara između radionica, djelatnici Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije predstavili su mladima u drugoj radionici neka osnovna pravila o pisanju vijesti za novine i web stranice, te također osnovna pravila neohodna za nastajanje kvalitetne fotografije. Mladi su imali priliku i praktično primijeniti ono što su čuli tijekom predavanja, te napisati vijest i napraviti nekoliko fotografija imajući na umu komentare koje su čuli, a koji fotografije mogu učiniti boljim.
Ovim putem se zahvaljujemo župnom vikaru u Domaljevcu  fra Boni Kovačeviću što je pokazao spremnost za održavanje ovih radionica, kao i duhovnim asistentima i s. Ani Oršolić, koji su doveli mlade iz svojih župa i škole. Hvala i svim sudionicima radionice na ugodnoj atmosferi i lijepom dočeku u Domaljevcu.

Valentina Gluvić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE