Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Biti sličan Isusu - poziv i poslanje animatora

4formacija 114. i 5. svibnja 2018. godine, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je Četvrta temeljna formacija animatora, u okviru programa Mladi za mlade, na kojoj je sudjelovalo 40 mladih iz 15 župa Vrhbosanske nadbiskupije te 1 župe Mostarsko-duvanjske i 1 župe Trebinjsko-mrkanske biskupije.

4formacija 114Kršćanski animator u svome pozivu svakodnevno treba sebi posvijestiti kako je njegova snaga i smisao u liku Isusa Krista. Upravo iz tog razloga ova posljednja formacija posvećena je duhovnoj dimenziji animatora i osmišljena kao svojevrsna duhovna obnova.  Već u petak navečer, sudionici su sa animatorima instruktorima promišljali tko je za njih Isus Krist te na koji način svatko od njih može služiti i privlačiti ljude evanđeoskoj riječi. Na koncu večeri upriličeno je klanjanje pre Presvetim oltarskim sakramentom za sve prisute u kapeli Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II..
formacija 10Drugi dan četvrte formacije započeo je pitanjem Kako ja danas mogu biti sličan Isusu?. Svaki animator je kolaž tehnikom, koristeći isječke iz novina dao svoj odgovor na ovo pitanje. Bilo je prelijepo vidjeti kako je u životu mladih ljudi Isus Krist itekako prisutan te da oni pronalaze način kako u svome životu slijediti Isusa i kročiti putem Evanđelja.
Nakon ove radionice animatori su, predvođeni bogoslovom Stipicom Lešićem, učili o osnovnim dijelovima obreda svete mise te su u manjim skupinama pripremali molitvu vjernika, prinos darova, čitanja te glazbeni dio za sv. misu koja je slijedila u nastavku.
formacija 7U poslijepodnevnim satima, upriličeno je pokorničko bogoslužje, sveta ispovijed i svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Ilija Orkić, župnik župe sv. Ane u Radunicama. Vlč. Ilija je u svojoj propovijedi podsjetio mlade da je je, na simboličan način, svatko od njih posuda – različita i jako potrebna, te ih potaknuo da se uistinu trude služiti svojoj svrsi, koristeći svoje talente i sposobnosti, kako bi ostvarili svoje animatorsko poslanje. Također su u ovom dijelu svete mise, o svom iskustvu života s Bogom progovorili animatori Anabela Dilber i Dario Lovrinović.
4formacija 113Četvrtom formacijom animatora ujedno je završena temeljna formacija škole animatora Mladi za mlade. Sljedeći susret ove generacije animatora bit će na ljetnoj specijalizaciji u srpnju, koja će se održati u župi sv. Ane u Radunicama, a kojom će mladi obogatiti dosadašnja stečena znanja i vještine u svrhu služenja i svjedočenja Kristovog života svojim primjerom.

formacija 9

formacija 11


Kristina Čuturić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE