Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Otvorene prijave za ljetni kamp mira "Friedensgrund"

Friedensgrund najava 1Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već jedanaest godina zaredom organizira ljetni kamp mira za mlade pod nazivom Friedensgrund BiH, što znači temelj mira. Cilj kampa je pružiti priliku mladim katolicima i pravoslavcima da dožive smisleno ljetovanje kroz spoj molitve, zabave, učenja i rada, a sve to prožeto stjecanjem novih prijateljstava i prihvaćanjem prilike za rast. Ove godine kamp će se održati u župi sv. Ane u Radunicama (općina Žepče), u razdoblju od 14. do 22. srpnja 2018. godine.

Kroz osmodnevni program kampa, mladi imaju priliku pod vodstvom vršnjačkih edukatora projekta za mlade Koračajmo zajedno učiti o važnosti upoznavanja drugog i drugačijeg, otkrivati osobne i kolektivne vrijednosti, ali i razvijati svoje radne navike, talente i sposobnosti. Cijeli program kampa prožet je duhovnom dimenzijom koja naglašava: Isus Krist je temelj na kojem živimo i razlog našeg upoznavanja i zbližavanja.

Friedensgrund najava 2
Program kampa Friedensgrund uključuje:
- Molitve u duhu Taize-a kojima započinje i završava dan
- Radionice koje imaju za cilj pomoći mladima da rastu u kršćanskim vrijednostima, izgradnji mira te u prihvaćanju drugog i drugačijeg
- Radne akcije koje imaju cilj potaknuti mlade na razvijanje radnih navika, empatiju prema ljudima u potrebi i odgovornost prema lokalnoj zajednici
- Radionice koje potiču razvoj kreativnosti, kritičkog mišljenja i timskog rada
- Natjecateljske timske igre i „vesele večeri“ uz film i logorsku vatru
- Boravak u prirodi
- Duhovnu pratnju katoličkog i pravoslavnog svećenika
- Odlazak na izlet i posjet sakralnim objektima
- Posjet katoličkim i pravoslavnim obiteljima u lokalnoj zajednici

Prijave su otvorene do 01.07.2017. godine, a mogu sudjelovati svi mladi uzrasta od 15 do 25 godina. Prijave se mogu izvršiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijavni obrazac možete ispuniti ovdje.  
Participacija za sudjelovanje iznosi 50 KM po osobi.  Organizaciju prijevoza i putne troškove snosi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Više informacija također možete dobiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na broj telefona: 033/766-226, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.

Kontakt osobe Nadežda Mojsilović i Marija Puljić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE