Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Premijerno: Novi logo akcije 72 sata bez kompromisa

rsz mockup logo 72Do početka pete volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja će se održati posljednjeg vikenda u rujnu mjesecu i okupiti tisuće mladih iz Vrhbosanske nadbiskupije ostalo je više od tri mjeseca. Volonterska beskompromisna akcija, akcija je koju od 2010. godine realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji sa školama, župama, Udrugama i zajednicama, a koja ima za cilj probuditi volonterskih duh i solidarnost kod mladih koji se odlučuju tri dana beskompromisno staviti na raspolaganje potrebitima.

72 sata bez kompromisa je akcija koja okuplja mališane iz vrtića, osnovne i srednje škole, studente ali i osobe treće životne dobi, gdje svi tijekom tri dana, zajedničkim snagama mijenjaju svijet u kojem žive na bolje, te se trude vratiti vjeru u dobro, vjeru u čovjeka. S obzirom na to da se u Bosni i Hercegovini akcija organizira svake dvije godine, u protekle četiri akcije od 2010. godine pa sve do ovogodišnje akcije, 3 000 mladih iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije dalo je svoj doprinos volontirajući na 330 projekata i tako pomogli (in)direktno 60 000 stanovnika naše zemlje. 

Nakon uspješne realizacije četiri akcije koje su održavale pod geslom volontiRAJ NA ZEMLJI, praćene internacionalnim logom akcije, ovogodišnja peta akcija dobila je svoj službeni logo koji će se u budućnosti koristiti za promociju ove volonterske akcije.

logo 72 CopyLogo akcije 72 sata bez kompromisa plave i roze je boje. Plava boja simobilizira povjerenje, odanost, stabilnost, vjeru, baš kakva je i sama akcija koja od svakog volontera traži povjerenje u obavljanju zadataka, odanost timskom radu, te vjeru u ono što činimo. Roza boja predstavlja sigurnost, smirenost, ljubav, baš kao što su naši volonteri, sigurni u sebe, svoju smirenost i ljubav prema potrebitima.

Ruke brojeva predstavljaju ruke volontera koje su spremne pomoći drugima, ali i biti spremne za igru, zabavu, upozavanje sa svojim vršnjacima ali i za podijeliti radost. Kazaljke u obliku slova K predstavljaju sat, vrijeme, otkucaje i simboliziraju poziv mladima da uvijek, u bilo koje vrijeme budu spremni pomoći drugima.

Novi logo akcije koji je dizajnirala Adriana Drljepan, vršnjačka edukatorica i grafički dizajner Centra za mlade, veselih je boja, baš poput naših volontera, koji će sigurno posljednjeg vikenda u rujnu mjesecu još jednom pokazati da su mladi u Bosni i Hercegovini spremni pomoći i razbiti predrasude da je bolje džaba ležati, nego džaba raditi, te svoj volonterski duh pokazati u staračkim domovima, župama, školama, dječjim domovima, domovima za djecu s posebnim potrebama, vrtićima, parkovima, pučkim kuhinjama, trgovima itd.

Podsjećamo vas da prijave za petu volontersku akciju još uvijek nisu službeno otvorene, ali pozivamo vas da i dalje pratite stranicu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i novosti koje donosimo o petoj volonterskoj akciji.

Josip Milanović

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE