Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Kreativnost - važna dimenzija animatora u radu s djecom i mladima

Specijalizacija trecidan 6U Župi sv. Ane u Radunicama uspješno je završen i treći dan opće specijalizacije animatora čiji program nije uspjela narušiti ni cjelodnevna kiša. Sudionici specijalizacije dan su započeli svetom misom s molitvama za uspješan i produktivan rad i dan.

Specijalizacija trecidan 4Tijekom prijepodnevnih sati, slušali su radionicu Animator – poziv i poslanje, unutar koje je na određen način sumirano sve ono što je zadaća jednog animatora, s naglaskom na usmjeravanje animiranja na potrebe i za dobrobit skupine u kojoj animator djeluje. Sudjelovali su i u kreativnoj radionici čiji je cilj predstaviti kreativni rad kao metodu za obradu određene teme, posebno u radu sa djecom. Tako su tijekom radionice sve grupe izrađivale različite rekvizite, ukrase i cvijeće. Aktivno su proveli vrijeme i učeći nove plesove tijekom plesne radionice, a poslijepodne su podijeljeni u dvije grupe, ovisno o prethodno iskazanoj želji za rad s djecom ili mladima paralelno odslušali dvije radionice, o radu sa krizmanicima i prvopričesnicima.

Specijalizacija trecidan 3Tijekom radionice o radu sa krizmanicima, pokušali su zajedno sa instruktorima osmisliti i kreirati strategije za zadržavanje mladih aktivnim članovima Crkve i nakon sakramenta krizme, dok su za vrijeme radionice o radu s prvopričesnicima svjedočili zanimljivim načinima obrade vjerskih tema na način blizak djeci te dobi, odnosno onima koji se pripremaju za sakrament pričesti.
Specijalizacija trecidan 2Budući da je komunikacija osnova uspješnog animiranja, ali i generalno međuljudskih odnosa, utvrdili smo tijekom komunikacijske radionice osnove verbalne i neverbalne komunikacije, osnove suvoditeljstva i komunikacije unutar tima animatora, ali i između animatora i mladih koje animira. Pored probe pjevanja, večernji dio programa obilježile su natjecateljske igre između grupa tijekom kojih su se sudionici opustili, jačali timski duh, i aktivno završili ovaj sadržajan i ispunjen dan.

Valentina Gluvić

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE