Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi iz Orašja u pripremi volonterske akcije 72 sata bez kompromisa

Radionica OrasjeU ponedjeljak, 10. rujna, u prostorijama Srednje strukovne škole Orašje u Orašju održana je za učenike ove škole radionica u sklopu projekta Škola volonterizma.
Radionici, koju su vodili djelatnici Centra za mlade, Josip Milanović i Valentina Gluvić, nazočilo je 50-ak učenika od prvog do četvrtog razreda srednje škole. Mladi su najprije upoznati sa volonterizmom i načinima i mogućnostima volontiranja, ali i dobrobitima koje volonterizam nosi za zajednicu, ali i za same volontere. Većina mladih istaknula je kako je već imala priliku volontirati, posebno tijekom poplava koje su nekoliko godina unazad zahvatile ovo područje. Stoga smo u ovom slučaju volontiranje zajednički i definirali kao udruženo djelovanje pojedinaca u korist i na službu zajednice.

Pored razgovora i predavanja o volonterizmu, mladima je predstavljena i volonterska akcija 72 sata bez kompromisa za koju su prijave u tijeku. Budući da u školi u Orašju do sada nije provođena akcija, projekt koordinator akcije, Josip Milanović, podijelio je sa učenicima iskustva sa prethodne četiri akcije, predstavio mini akcije koje su se realizirale u školama i župama kako bi mladi na osnovu njih mogli kreirati i vlastitu mini akciju koja će se realizirati u skopu pete akcije 72 sata bez kompromisa. Nakon toga, razgovarali smo i o mogućnostima realizacije pojedinih aktivnosti u njihovoj sredini, uzimajući u obzir sve uvjete koji bi mogli utjecati na njihovu izvodivost.
Rezultat radionice je nekoliko kreativnih ideja od kojih će mladi iz Orašja, sigurni smo, izabrati njima najbolju i najzanimljiviju te se time, zajedno sa brojnim mladima, priključiti volonterskoj avanturi koja će se održati u razdoblju od 27. do 30 rujna.

Ovim putem zahvaljujemo se Upravi škole i profesorici Jasni na dobrodošlici i gostoprimstvu, ali i učenicima na inicijativi i pozivu za održavanje radionice u njihovoj školi.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE