Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Postani dio Centra za mlade! - Poziv novim vršnjačkim edukatorima

vrsnjacki edukatori ncmNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u srži realizacije brojnih aktivnosti za mlade sadrži vršnjačku edukaciju koja ima za cilj osposobiti i formirati skupinu mladih koji će biti prenositelji znanja i motivatori vršnjaka, kroz pripremu i realizaciju tematskih radionica.

Također, kroz niz edukativnih radionica, Centar mladima pruža i priliku da, neformalnom edukacijom, otkrivaju i usavršavaju vlastite vještine i talente te kroz praktičan rad razvijaju znanja stečena u školama ili na univerzitetima, da bi, naposljetku, postali inicijatori osmišljavanja sadržaja za mlade u vlastitim župnim, odnosno lokalnim zajednicama. Stoga Centar već jedanaest godina osigurava platformu za cjelovit razvoj mladih, njihovo međusobno upoznavanje, stjecanje iskustava, kvalitetno korištenje slobodnog vremena te mobilnost i međunarodnu suradnju, a sve to prožeto podrškom za rast u kršćanskim vrijednostima. 

Trenutno je oko 40 vršnjačkih edukatora, studenata različitih fakulteta, uključeno u projekte Centra za mlade: Formacija animatora – Mladi za mlade, međureligijski i interetnički projekt za mlade Koračajmo zajedno, ekološki projekt Inside, Škola volonterizma, projekt prevencije ovisnosti kod mladih Klik za zdravlje, te projekt za socijalizaciju djece bez roditeljskog staranja Mali putokazi u život.
Od nove akademske 2018./2019. godine, pozivamo studente koji za vrijeme studija borave u Sarajevu, a koji žele svoj život obogatiti kroz vršnjačku edukaciju, da postanu dio tima vršnjačkih edukatora u projektima koje realizira NCM Ivan Pavao II.

Koje su prednosti vršnjačke edukacije:
- Stjecanje iskustva u pripremi i realizaciji radionica za mlade
- Kreiranje i provođenje programa za ljetne kampove mladih
- Kvalitetno provođenje slobodnog vremena
- Razvijanje radnih navika i odgovornosti
- Unaprjeđenje komunikacijskih vještina
- Stjecanje liderskih vještina
- Otkrivanje vlastitih vrijednosti i sposobnosti te uvažavanje drugoga i drugačijeg
- Mogućnost sudjelovanja na treninzima i seminarima za jačanje postojećeg i stjecanje novog znanja, u skladu s ciljevima pripadajućeg projekta
- Upoznavanje vršnjaka i domovine prilikom realizacije radionica u različitim mjestima unutar Bosne i Hercegovine, kao i prilikom studijskih putovanja


Potrebni uvjeti za prijavu:
- Status studenta jednog od fakulteta Univerziteta u Sarajevu
- Komunikacijske i socijalne vještine
- Poželjna preporuka župnika

Sve dodatne informacije o vršnjačkoj edukaciji u NCM Ivan Pavao II. možete dobiti svakim danom od 8 do 16 h na broj telefona 033 766 226 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijave slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Poziv ostaje otvoren do 10. listopada. S prijavljenim kandidatima bit će urađen informativni razgovor kako bi se utvrdile njihove kvalitete i afiniteti prema projektu u kojemu bi željeli sudjelovati.

Očekujemo Vaše prijave!

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE