Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Tuzla: Volonterizam kao poveznica mladih

Tuzla72 2U četvrtak 27. rujna započela je peta volonterska akcija 72 sata bez kompromisa u cijeloj Bosni i Hercegovini. Među volonterskim gradovima našla se i Tuzla zajedno za sedamdesetak volontera iz Katoličkog školskog centra Sv. Franjo, Behram begove medrese i Frame Tuzla. Volonteri su beskompromisnu akciju započeli u četvrtak navečer dogovorom u amfiteatru Katoličkog školskog centra gdje su napokon otkrili što će raditi u svom beskompromisnom vikendu. Podijeljeni u skupine po mjestima gdje će raditi, volonteri su imali priliku bolje se upoznati, čuti iskustva od prošlih godina te dogovoriti detalje oko aktivnosti na kojima sudjeluju ovaj vikend.

Tuzla72 1Mladi su, u petak rano ujutro započeli s volonterskim aktivnostima. Tako je jedna skupina volontera započela prikupljati namirnice za obitelji u potrebi. Nekoliko volontera dan je provelo u dječjem domu za nezbrinutu djecu u Slavinovićima radeći s njima kreativne radionice, Uz sve njih jedna skupina bila je u školi slagala pakete za obitelji u potrebi. Volontiralo se i u staračkom domu. Naime, mladi su imali čajanku sa starijima i nemoćnima. Uz čaj, kavu i kolače koje su spremili, družili su se, igrali društvenih igara i slušali zanimljive životne priče. Kako im je bilo svjedoči nam volonterka Sara Duoida iz Behram begove medrese: Veoma sam sretna, prvenstveno što sam dio ove volonterske akcije. Dosad sam volontirala na mnogim akcijama, ali na ovoj mi je izuzetno drago što imam priliku volontirati s mladim ljudima koji su različitih vjeroispovijesti i uzrasta. Već jučer sam, iako smo na neki način tek počeli volontirati, stekla mnogo novih prijatelja. Dan sam provela u staračkom domu i naučila sam neke nove igre i čula mnogo finih iskustava. Također, nakon doma sam dobrovoljno volontirala pakirajući pakete i bilo mi je zanimljivo. Smatram da je volonterska akcija jako bitna za mladu osobu, jer tek kad započnete volontirati shvatite da uistinu imate priliku pomoći nekome s kim dijeliti svoj grad.
Tuzla72 3Mladi su jučerašnji dan završili zajedničkom večerom, kratkim dogovorom i druženjem. Iako im je dan bio veoma zanimljiv i nepredvediv zbog iznenadnih situacija poput nestanka goriva na pola puta te tehničkih problema u kuhinji, ipak su radosni, jer beskompromisno volontiraju i nepredvidivo rješavaju sve prepreke na volonterskom putu.

Matea Tunjić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE