Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

„dm“ volonteri – ispomoć u akciji „72 sata bez kompromisa“

dm volonteri 72 2Petoj volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa koju organizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. (NCM) 29. rujna pridružilo se šest žena – volontera iz dm-a, njemačkog lanca drogerija.Ovo nije prvi put da su se dm volonteri pruključili ovom projektu, ali vođeni i idejom tvrtke u kojoj rade, kako kažu, vrlo rado volontiraju na različitim akcijama.
dm volonteri 72 3Lejla Gušić, Mirela Zečević, Mirsada Čosić, Adisa Gušter, Dženana Hukić i Bedrana Oglečevac ovog puta svoj doprinos daju u kuhinji NCM-a, studentskom domu Bl. Ivan Merz i pri pravljenju zimnice.

Jedna od njih s drugim volonterima pravi kolače od kojih će se u nedjelju 30. rujna dio prodavati nakon Svete mise na Stupu u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a dio će se podijeliti izbjeglicama. Ekipa u kuhinji, lideru Petru Škrabi pomaže i u pripravljanju obroka za volontere.
dm volonteri 72 1Ostale djelatnice dm-a najprije su čistile studentski dom Bl. Ivan Merz, a nakon toga pridružile su se ekipi čiji je zadatak napraviti ajvar, turšiju, kiseli i ribani kupus. Zajedničkim snagama i uz pomoć svojih lidera Marije Jocović, Renate Vrdoljak i Gorane Lovrić pripravljaju zimnicu.
One kažu kako im rad ne predstavlja opterećenje jer su svjesne da rade za nečiju dobrobit. Dodale su i to da sve te poslove rade i u svojim domovima, ali da je jako lijepo kada se doprinosi zajednici u kojoj žive. Otkrile su kako je to ideja i dm-a – biti koristan prirodi, okolišu i društvenoj zajednici.

Medijski tim

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE