Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Vidljivi plodovi velike volonterske akcije širom Bosne i Hercegovine

uskopljeVeliki broj akcija realiziran je i drugog dana volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, u subotu 29. rujna. Tako su ovogodišnji „pioniri“ volonterske akcije 72 sata bez kompromisa – Kupres, svoje aktivnosti nastavili najprije molitvom, nakon koje je uslijedilo čišćenje crkve, stana starije osobe, druženje sa starijim osobama, slaganje drva istima te zajedničkim roštiljom i druženjem.

DomaljevacIz Domaljevca nam stiže pak jedno iskustvo framašice Antonie JosićDanas sam provela jedno jako lijepo vrijeme u vrtiću, kako inače volim djecu bilo mi je drago što upravo volontiram baš tamo. Prelijepo proveden dan s djecom i njihovim tetama. Dan s puno osmijeha, radosti i prisjećanja svog djetinjstva. Drago mi je što ponovno proživljavam beskompromisnu avanturu drugu put u svojoj župi. Svi problemi nestanu iz glave kada znaš da radiš nešto dobro i korisno. Osjećaš se sretnim i ispunjenim, jednostavno se takvo što ne može opisati. Hvala dragom Bogu na još jednom lijepom iskustvu i divno iskorištenom vremenu.

 Frama Uskoplje svoj drugi dan akcije 72 dana bez kompromisa započela je čišćenjem Doma Sv. Ante. Četiri volontera su za to vrijeme čistili crkvu. Svojim beskompromisnim radom i odvojenim vremenom pomogli su časnim sestrama, a sebi i drugima uljepšali prostor u kojem borave. Istog dana, održali su molitveni susret koji su animirali framaši. Akciju završavaju jutarnjom nedjeljnom misom na kojoj će pjevati i čitati.

U župi Nova Bila framaši su drugi dan proveli čisteći dvorište srednje škole. Uz to su neplanski pomogli svećenicima u berbi jabuka, a zasukanih rukava, očistili su i dvorište župne crkve. Kako kažu, volontirajući su osjetili zajedništvo u ovim beskompromisnim danima.
Vrijedni mladi iz ove župe za nedjelju imaju u planu uveseljavati korisnike Doma za stare i nemoćne te sudjelovati u duhovnoj meditaciji i na samom kraju roštilju koji će biti kraj ovogodišnjeg druženja u sklopu projekta 72 sata bez kompromisa.

KupresU Novom Travniku, volonteri su nastavili skupljati namirnice ispred trgovina za pučku kuhinju Merhamet, centar Duga i starački dom Starimo zajedno. Ovih dana u ovom gradu osjetio se međureligijski volonterski duh i želja za zajedništvom i pomoći potrebitima stvarajući tako dijalog i harmoniju. Zahvaljujemo se volonterima te voditeljima skupina: don Anti Lediću, župniku u župi Presveto Trojstvo; Salihu ef. Zukiću, imamu i o. Goranu Živkoviću, parohu travničkom, te se radujemo budućoj suradnji.

Mladi volonteri u Tuzli dan su započeli jutarnjom misom, nakon toga obišli su samostan i župnu crkvu Sv. Petar i Pavao gdje su, osim katolika, i volonteri drugih vjeroispovijesti mogli uživati u bogatstvu različitosti. Nakon toga uputili su se prema medresi, obišli džamiju, rušeći predrasude i stvarajući mostove. Zahvaljujemo se svim volonterima i voditeljici skupine Matei Tunjić.

Još jednom upućujemo zahvalu svima onima koji su na bilo koji način beskompromisno sudjelovali, a poglavito onima koji su bili voditelji skupina.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2024
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE